Pernah tak waktu lunch dgn bff, tiba2 tersedu dgn kuat?  Org meja sebelah tergelak2 dh.. satu k...

Awkward moment

Image result for tersedu

Pernah tak waktu lunch dgn bff, tiba2 tersedu dgn kuat? 

Org meja sebelah tergelak2 dh.. satu kedai kot boleh dgr 

Xpe2... mkn diam2 ye.. dh baca doa makan kan???


الَّلهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِيمَا رَزَقْتَنَا، وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

"Allahumma baarik llanaa fiima razaqtanaa waqinaa adzaa ban-naar"



Sape je yg xska surprise ye x? Harini umie dpt gift yg pd umie agak best walaupun xseberapa ...

Surprise

Sape je yg xska surprise ye x?

Harini umie dpt gift yg pd umie agak best walaupun xseberapa





Boleh tgk kat sini utk further info:


http://drlynnyamin.com/blog/

Image result for thank you

syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik ...

Pencarian bloglist mac 2017 by fws



syarat dia simple je...

- Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe
-klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai habis loading
*mention dekat komen/cbox kalau nak farah click korang punya jugak*
-like gambar ni -> KLIK SINI
- buat entry "Pencarian bloglist mac 2017 by fws"
-komen korang punya link

- 10 blog dicari untuk blog ni
- 5 blog dicari untuk Main blog farah
Kalau penyertaan lebih, mungkin hadiah akan ditambah

Start dari 10/2 hingga 28/2

Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blog...

KK here we come Pt 2

Image result for our vacation plan

Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain May I do that

Jeng3.. umie terjumpa beberapa itinery.. salah satunya mmg menarik2 perhatian umie

http://www.holidaygogogo.com/5-days-kota-kinabalu-kundasang-tour-suggested-itinerary/

Day 1: Arrival – Kota Kinabalu City Tour – Tanjung Aru Beach – Seafood DinnerDay 2: Poring Hot Spring – Tagal Fish Spa – Desa Cattle FarmDay 3: Kinabalu Park – Rumah TerbalikDay 4: Jesselton Point Jetty – Sapi Island – Manukan IslandDay 5: Kiulu River Rafting – Mari Mari Cultural Village

mcm best.. mcm teruja2 je big-black-eyes

Ada beberapa lgi itinery yg umie jmpa

1. http://borneoadventure.com/tours/sabah/kinabalu-5d4n/
2. http://travelogsunyi.blogspot.sg/2016/03/full-itinerary-budget-4d3n-sabah_11.html
3. https://www.sedunia.com.my/holidays/5d4n-kota-kinabalu-delights
4. http://packages.asiatravel.com/packagebooking/package.search.aspx?lan=en-US&pid=1524
5. http://blog.pakej.my/percutian/tentatif-ringkas-percutian-ke-sabah-4-hari-3-malam/
6. http://pakejkesabah.com/

onion-head-emoticon-26


Xpe2, slow2 kayuh ye

Jom kasi cuci2 mata tempat2 menarik kat KK

(p/s: gambar di pinjam dari pakcik google)

Image result for kota kinabalu
Image result for kota kinabalu
Image result for kota kinabalu
Image result for kota kinabalu
Image result for attraction kota kinabalu
Image result for attraction kota kinabalu
Related image
Image result for tempat menarik di sabah
Image result for tempat menarik di sabah
Image result for tempat menarik di sabah

dan byk lagi lahhhh..



Update:

1) Tarikh:          1 - 5 November 2017
2) Homestay:   Marina Court (booked) / Kundasang
3) Itinerary:      Still planning
4) Air ticket:      Still looking
5) Transport:    Confirmed

Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu...

Pengiraan Waktu Dhuha




Sebenarnya waktu Solat Sunat Dhuha boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza sehingga 1 jam di antara Kota Kinabalu dan Pulau Pinang. Jadi jadual waktu solat ini ini bolehlah di rujuk berdasarkan Waktu Syuruk pada TakwimSolat di kawasan masing-masing.
.
Secara umumnya waktu melakukan solat sunat Dhuha mengikut syarak adalah bermula dari selepas terbit matahari iaitu anggaran naik matahari setinggi segalah sehingga condongnya matahari ke arah barat.
Pengiraan Waktu Dhuha secara astronomi/falak adalah berdasarkan formula waktu Syuruk ditambah dengan satu pertiga perbezaan waktu Syuruk dan waktu Subuh atau secara purata waktu Dhuha bermula 28 minit selepas waktu Syuruk.

Contoh :

Jadual Waktu Solat di Kuala Lumpur pada 12 Disembar 2012 :
Waktu Syuruk  =  07:10 pagi
Waktu Subuh  =  05:48 pagi.
 .
Waktu Dhuha di Kuala Lumpur pada hari dinyatakan ialah :
Waktu Syuruk ( 07:10 pagi) + 1/3 (Waktu Syuruk – Waktu Subuh) (07:10 pagi – 05:48 pagi = 1 jam 22 Minit @ 82 minit)
= 07:10 pagi + 1/3 (82 Minit)
= 07:10 pagi + 27 minit
07:39 pagi.
Waktu Dhuha Kuala Lumpur  ~  Bermula dari pukul  07:39 pagi.

doa setelah sholat sunah dhuha




Waktu Afdal Dan Akhir Dhuha

.
Waktu afdal Solat Sunat Dhuha pula adalah 2/3 masa antara bermulanya Solat Sunat Dhuhasehingga masuk waktu Zuhur. Dan waktu tamat atau berakhir Solat Sunat Dhuha adalah ketika matahari tegak di atas kepala iaitu lebih kurang 9 minit sebelum masuknya waktu Zuhur.
.
Dari Zaid bin Arqam r.a, berkatanya, Nabi Muhammad ﷺ keluar menuju tempat Ahli Quba, di kala itu mereka sedang mengerjakan Solat Sunat Dhuha. Baginda  ﷺ bersabda :
“Inilah solat orang-orang yang kembali kepada Allah, iaitu di waktu anak-anak unta telah bangkit kerana kepanasan waktu Dhuha.” (HR. Ahmad, Muslim dan Tirmidzi).
.
.
والله أعلم بالصواب
Wallahu A’lam Bish Shawab

(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...