"Memories" (collaboration with Siti Nurhaliza) [Whitney:] I know, I cannot leave th...

Memories







"Memories"
(collaboration with Siti Nurhaliza)

[Whitney:]
I know, I cannot leave this place for the memories,
Things like they way they knew us all over town

Memories can hang you up and haunt you,
All your life, you know,
Get so you cannot stay,
And yet cannot go.

[Siti:]
You are here for-e-ever
We stand together
Reaching beyond where there is sound
Farther than the eye can see
Forever....
Forever....
Forever....

[Whitney:]
I've got to choose between tomorrow and yesterday,
Can't stop to think about my life, here today.

Memories can hang you up and haunt you,
All your life, you know,
Get so you cannot stay,
And yet cannot go.

[Siti:]
You are here for-e-ever
We stand together
Reaching beyond where there is sound
Farther than the eye can see
Forever....
Forever....
Forever....

[Whitney:]
I could find out where you've gone today,
I feel so unhappy,
Streets seem so empty now,
I want you, I want you with me,

Maybe I'll find someone to get you
Off my mind
Take me away from here
and leave it, leave it all behind

[Siti:]
Nippy you are here we last forever
Reaching beyond
Where there is light

Nippy I sing with you together
In my heart...
Ohhhhh

Memories can hang you up
Memories... Memories...
Memories
Can hang you up
Ohhhhhhh

Nippy I miss you
Forever


p/s: Al fatihah buat semua muslimin muslimat, pemergian mereka tidak pernah dilupakan. Sesungguhnya mereka ada didlm setiap doa kita seharian

Wow!! Amazing.. Tpi kan, mmg btol la.. Bila kita berikan 'chance' @ peluang pd diri kit...

#KasiChance


Wow!! Amazing..

Tpi kan, mmg btol la.. Bila kita berikan 'chance' @ peluang pd diri kita sndri, kita akan dpt sesuatu diluar dugaan @ 'surprise'.. btol kan??




Image result for peluang

إن شاء الله In Sha Allah tahun ni kami 3 beradik plan utk bwk mak ayah ke KK (family vacation &am...

KK here we come Pt 1


إن شاء الله In Sha Allah tahun ni kami 3 beradik plan utk bwk mak ayah ke KK (family vacation & 'merisik') heheh

Image result for vacation plan

At the moment, beberapa checklist yg perlu ada (memandang ni 1st time kami pergi dalam group yg agak ramai).

1) Tarikh:           1 - 5 November 2017
2) Homestay:     Marina Court
3) Itinerary:        Still planning
4) Air ticket:      Still looking
5) Transport:      Few choices


onion41onion41onion41

Harap2 tips kat bwh ni sedikit sebnyk membantu


1. Rancang lebih awal
Perkara utama yang perlu di lakukan untuk melancong dengan bajet yang kecil adalah dengan menyediakan rancangan awal. Sediakan tabung pelancongan seawal 6 bulan atau setahun daripada tarikh anda merancang untuk melancong. Tempah tiket kapal terbang atau hotel awal sekiranya anda merancang untuk menggunakan kapal terbang.

2. Travel luar waktu puncak
Kebiasaannya orang akan mula melancong setiap kali cuti panjang atau cuti persekolahan. Di waktu puncak seperti ini harga tiket kapal terbang, hotel, sewa kereta dan segala pakej pelancongan akan mula naik dan amat berbeza dengan harga di hari-hari biasa. Cuba elakkan melancong diwaktu puncak terutamanya di penghujung tahun.

3. Penginapan
Buat perbandingan harga antara penginapan yang anda rancang dengan menggunakan laman web seperti Trivago atau Agoda. Anda akan dapat lihat perbezaan harga walaupun anda membeli di Hotel yang sama. Elakkan dari walk in kerana bayarannya biasanya lebih mahal.

4. Pengangkutan
Kos pengangkutan amat penting untuk diketahui lebih-lebih lagi bila berada diluar negara. Buat survey harga bas, teksi, bot dan juga sewa kereta terlebih dahulu. Jangan sampai kena tipu hingga bajet anda untuk hal-hal lain sudah terpakai untuk tambang sewa pengangkutan.

5. Makanan
Kalau nak jimat tak perlulah makan di restoran mewah. Lebih elok bawa bekal sebelum berangkat sekurang-kurangnya boleh mengisi perut untuk sarapan pagi dan makan malam. Makan tengahari mungkin bolehlah cuba makanan restoran untuk merasa kelainan masakan luar.

6. Souvenir/Cenderamata
Jika anda mahukan sesuatu untuk kenangan, snap saja gambar dengan telefon anda. kalau tak nak kedekut sangat, jika anda mahu membawa sesuatu cenderamata untuk rakan-rakan dan keluarga, cuba sesuatu yang murah dan unik seperti key chain dan fridge magnets. Tak perlulah beli t-shirt yang sudah tentu harganya tak murah.

7. Tempatan / Luar Negara
Secara umumnya, melancong di dalam negara adalah lebih menjimatkan berbanding melancong di luar negara. Di Malaysia sendiri banyak tempat pelancongan menarik yang boleh dilawati. Selain daripada itu, dari segi pengangkutan, penginapan lebih mudah dirancang dan menjimatkan.

p/s: xde kaitan dgn tajuk, apsal harini asyik typo je eayh?? onion-head-emoticon-17

Pernah tak sehari kita marah pd seseorng yg teramat sgt smpai rsa kalau boleh kita n...

Marah







Pernah tak sehari kita marah pd seseorng yg teramat sgt smpai rsa kalau boleh kita nak gigit org tu berkali2 (bukan dlm method mencederakan, tpi menyakitkan) HIDING-sword-at-back

Umie terutamanya, hormon xbrp nak stabil (due to hormon's pill & some other medications), kemarahan tu kdg2 dh macam 'angin hembusan tepi pantai'

Image result for teen wolf angry gif



Slalunya umie akan buat terapi diri sndri.. caranya? Dgr bacaan alquran, ceramah @ paling cept basuh muka..


“Apabila kalian melihat kemungkaran maka ubahlah dengan tangan/kekuasaanya, apabila tidak mampu, maka ubahlah dengan ucapan/lisan (nasihat), apabila tidak mampu, maka ubahlah dengan hati. Dan yang terakhir, inilah wujud serendah-rendahnya iman. (H. R. Muslinm).


Image result for orang yang hebat adalah orang yang menahan kemarahan


Jom bercontest lgiiii  Tarikh Tamat : 31 Januari 2017

3rd Mini Giveaway by azyyatiliah.blogspot.my


Jom bercontest lgiiii heheh


 3rd Mini Giveaway



Tarikh Tamat :
31 Januari 2017
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...