Wednesday, September 13, 2017

KK here we come Pt 6


Dh 10 September, tak lama je lgi untuk ke tarikh 'travel'.

So? Pakaian apakah yang sesuai untuk 'travel' agaknya?

Yok usha2..

























Bukan xbiasa travel, tpi bila anak2 cumel umie da remaja ni; byk plak nak kene 'plan' @ 'uruskan'

Pada umie, yg paling penting ialah tutup aurat & keselesaan. Kalau lawo2 pn, xselesa wat pe ye x?

Wednesday, September 06, 2017

KK here we come Pt 5


Wahh.. sekejap je masa berlalu. Lebih kurang sebulan lebih je lgi sebelum kami berangkat beramai2.
Gamitan KK dh makin dekat



Update:

1) Tarikh:         30 October - 3 November 2017 [CONFIRMED]Image result for tick animated gif

2) Homestay:   Marina Court KK (booked) / Kiram's Village [CONFIRMED] Image result for tick animated gif


3) Itinerary:      Still planning
4) Air ticket:     Confirmed!!! Image result for tick animated gif
Ade plak perubahan (by Malindo).
KL/KK Departure flight 7am, changed to 9:10am
KK/KL Departure flight 3:05pm, changed to 5:55pm

5) Transport:    Confirmed Image result for tick animated gif

Wednesday, August 16, 2017

Minah rempit


Umie slalu merempit utk ke office. Ramai yg xcye, siap ckp "boleh bwk moto ke ni?? nmpak mcm naik basikal pn xlepas"

Haluuu.. tlg sikit ye.. dekat 17 thn dh saya merempit hokey???

Mana tak nye, dengan traffic jammed, tol dan petrol.. adoi la

Lately kenaikan petrol buat umie sedikit 'anti' bila nak naik kereta, traffic jgn cakapla kan..

Sejak2 naik electric car, hati melonjak2 plak ingin memiliki.. eceh!!!

Motor elekrik cmne plak? Almaklumla, kat opis ni boleh 'charge' hehehe... mengambil kesempatan diatas kesempatan yg ada.. tpi yg xthn tu, harga kereta la kan.. maintenance cmne plak ek?

Charger kat ada kat opis

Add caption


Agak2 la kan, kalo moto2 letrik kat bwh cenggini, pkl brp umie nak smpi opis? lalala






Apa option lain eayh?



MRT? Pastu naik bas??? Gulp!!! Zaman2 sekolah dlu boleh la umie nak ambil 'sweet2 time'. Bila dh ada anak2 ni, mcm tak shesuai aje kan?

Monday, July 03, 2017

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1438AH (part 1)


Pantas btol Ramadhan berlalu, rsa baru je siaran tv mengumumkan tarikh mula puasa

Tahun ni kami ramai2 serbu balik Tapah plak.. isk3.. bukan main huru hara rsanya.. dgn inyau nye (kucing)  




bestnya, tahun ni kami merasa lemang buatan sendiri.. susah payah Ez (suami Nora) 'memanggang' lemang




tpi yg paling bermakna, 'acara' pagi raya kami. Memang tak lengkap tanpa bersalam salaman, memohon ampun maaf sesama ahli keluarga. Yang paling seronok, budak2 lah... sbb adegan menyerahkan 'sampul' yg buat kami ketawa sesama sendiri

Thursday, June 15, 2017

Othello Syndrome



Umie xtw plak rupanya wujud sindrom Othello
Igtkan sekadar sakit jiwa @ terlalu obses dgn org yg disygi..

Ni semua gara2 cite Andainya Takdir



Othello syndrome: The delusion of infidelity of a spouse or partner. The Othello syndrome affects males and, less often, females. It is characterized by recurrent accusations of infidelity, searches for evidence, repeated interrogation of the partner, tests of their partner's fidelity, and sometime stalking. The syndrome may appear by itself or in the course of paranoid schizophrenia, alcoholism, or cocaine addiction. As in Othello, the play by Shakespeare, the syndrome can be highly dangerous and result in disruption of a marriage, homicide and suicide.

The Othello syndrome was named by the English psychiatrist John Todd (1914-1987) in a paper he published with K. Dewhurst entitled "The Othello Syndrome: a study in the psychopathology of sexual jealousy" (Journal of Nervous and Mental Disorder, 1955, 122: 367). Todd was also the first to name the Alice in Wonderland syndrome.

The Othello syndrome is also known as delusional jealousy, erotic jealousy syndrome, morbid jealousy, Othello psychosis, or sexual jealousy.

Bahaya kan? Nauzubillahiminzalik  ناودزوبيلة مين دزاليك





Pesanan untuk diri sendiri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...