Umie slalu merempit utk ke office. Ramai yg xcye, siap ckp "boleh bwk moto ke ni?? nmpak mcm naik basikal pn xlepas" Haluuu.....

Minah rempit


Umie slalu merempit utk ke office. Ramai yg xcye, siap ckp "boleh bwk moto ke ni?? nmpak mcm naik basikal pn xlepas"

Haluuu.. tlg sikit ye.. dekat 17 thn dh saya merempit hokey???

Mana tak nye, dengan traffic jammed, tol dan petrol.. adoi la

Lately kenaikan petrol buat umie sedikit 'anti' bila nak naik kereta, traffic jgn cakapla kan..

Sejak2 naik electric car, hati melonjak2 plak ingin memiliki.. eceh!!!

Motor elekrik cmne plak? Almaklumla, kat opis ni boleh 'charge' hehehe... mengambil kesempatan diatas kesempatan yg ada.. tpi yg xthn tu, harga kereta la kan.. maintenance cmne plak ek?

Charger kat ada kat opis

Add caption


Agak2 la kan, kalo moto2 letrik kat bwh cenggini, pkl brp umie nak smpi opis? lalala






Apa option lain eayh?



MRT? Pastu naik bas??? Gulp!!! Zaman2 sekolah dlu boleh la umie nak ambil 'sweet2 time'. Bila dh ada anak2 ni, mcm tak shesuai aje kan?

Pantas btol Ramadhan berlalu, rsa baru je siaran tv mengumumkan tarikh mula puasa Tahun ni kami ramai2 serbu balik Tapah plak.. isk3.. ...

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1438AH (part 1)


Pantas btol Ramadhan berlalu, rsa baru je siaran tv mengumumkan tarikh mula puasa

Tahun ni kami ramai2 serbu balik Tapah plak.. isk3.. bukan main huru hara rsanya.. dgn inyau nye (kucing)  




bestnya, tahun ni kami merasa lemang buatan sendiri.. susah payah Ez (suami Nora) 'memanggang' lemang




tpi yg paling bermakna, 'acara' pagi raya kami. Memang tak lengkap tanpa bersalam salaman, memohon ampun maaf sesama ahli keluarga. Yang paling seronok, budak2 lah... sbb adegan menyerahkan 'sampul' yg buat kami ketawa sesama sendiri

Umie xtw plak rupanya wujud sindrom Othello Igtkan sekadar sakit jiwa @ terlalu obses dgn org yg disygi.. Ni semua gara2 cite Andain...

Othello Syndrome



Umie xtw plak rupanya wujud sindrom Othello
Igtkan sekadar sakit jiwa @ terlalu obses dgn org yg disygi..

Ni semua gara2 cite Andainya Takdir



Othello syndrome: The delusion of infidelity of a spouse or partner. The Othello syndrome affects males and, less often, females. It is characterized by recurrent accusations of infidelity, searches for evidence, repeated interrogation of the partner, tests of their partner's fidelity, and sometime stalking. The syndrome may appear by itself or in the course of paranoid schizophrenia, alcoholism, or cocaine addiction. As in Othello, the play by Shakespeare, the syndrome can be highly dangerous and result in disruption of a marriage, homicide and suicide.

The Othello syndrome was named by the English psychiatrist John Todd (1914-1987) in a paper he published with K. Dewhurst entitled "The Othello Syndrome: a study in the psychopathology of sexual jealousy" (Journal of Nervous and Mental Disorder, 1955, 122: 367). Todd was also the first to name the Alice in Wonderland syndrome.

The Othello syndrome is also known as delusional jealousy, erotic jealousy syndrome, morbid jealousy, Othello psychosis, or sexual jealousy.

Bahaya kan? Nauzubillahiminzalik  ناودزوبيلة مين دزاليك





Pesanan untuk diri sendiri

Sekejap je masa berlalu, mcm tu jugak la dgn umur kita kan? Tahun ni, rsanya xde plak umie bz nak 'main oven' Sbb kakak dgn ad...

Ramadhan 18 1438H



Sekejap je masa berlalu, mcm tu jugak la dgn umur kita kan?

Tahun ni, rsanya xde plak umie bz nak 'main oven'

Sbb kakak dgn adik bukan main bz lagi dari mggu pertama puasa. Alhamdulillah, untung nya ada anak2 perempuan kan?

Gmbar xde kaitan dgn biskot raya, sekdar gambar 'hiasan' untuk Raya 2 thn lepas

Ntah brp balang pn umie xpasti & ntah brp kali repeat pn umie xsure (asal budak2 ni buat je, durng jgk yg tukang habiskan)

Tpi kan, thn ni kami2 ni baik btol, xde pn bz nak main mercun bunga api bagai.. xpe2, ni simpan 'dendam' bila balik Tapah nti.. kuang3

video


Jdi utk tahun ni, mcm best skit lah.. plan utk wat bbq & bermercun bunga api sakan (pdhal dh mak budak ni pn sibok jgkk la kan)



p/s: xsabar nyaa

Apa la yg sibok sgt dgn radio mp3 ni? Haaa.. meh tgk kat sini meh   Sebelum ni, umie pakai yg biasa2 je.. tub2 msa dok sibok menjenga...

Radio MP3


Apa la yg sibok sgt dgn radio mp3 ni? Haaa.. meh tgk kat sini meh

 

Sebelum ni, umie pakai yg biasa2 je.. tub2 msa dok sibok menjengah Lazada, ternampak la radio ni (siap ada lampu).

senang sikit, sbb umie slalu bwk g travel. Jom tgk kat sini:-

Radio With Al Quran 30 Juzuk JOC Rechargeable USB

Kebaikan radio ni, mendengar berulang kali sambil menghafal untuk memudahkan lagi pembacaan & ingatan.

Macam umie, umie sentiasa pasang surah Ruqyah waktu tidur.

Dalam kereta pulak, selalu pasang utk anak2 memudahkan & melancarkan bacaan durang sambil2 travelling to certain location.

Kan mudah tu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...