Umie xtw plak rupanya wujud sindrom Othello Igtkan sekadar sakit jiwa @ terlalu obses dgn org yg disygi.. Ni semua gara2 cite Andain...

Othello Syndrome



Umie xtw plak rupanya wujud sindrom Othello
Igtkan sekadar sakit jiwa @ terlalu obses dgn org yg disygi..

Ni semua gara2 cite Andainya Takdir



Othello syndrome: The delusion of infidelity of a spouse or partner. The Othello syndrome affects males and, less often, females. It is characterized by recurrent accusations of infidelity, searches for evidence, repeated interrogation of the partner, tests of their partner's fidelity, and sometime stalking. The syndrome may appear by itself or in the course of paranoid schizophrenia, alcoholism, or cocaine addiction. As in Othello, the play by Shakespeare, the syndrome can be highly dangerous and result in disruption of a marriage, homicide and suicide.

The Othello syndrome was named by the English psychiatrist John Todd (1914-1987) in a paper he published with K. Dewhurst entitled "The Othello Syndrome: a study in the psychopathology of sexual jealousy" (Journal of Nervous and Mental Disorder, 1955, 122: 367). Todd was also the first to name the Alice in Wonderland syndrome.

The Othello syndrome is also known as delusional jealousy, erotic jealousy syndrome, morbid jealousy, Othello psychosis, or sexual jealousy.

Bahaya kan? Nauzubillahiminzalik  ناودزوبيلة مين دزاليك





Pesanan untuk diri sendiri

Sekejap je masa berlalu, mcm tu jugak la dgn umur kita kan? Tahun ni, rsanya xde plak umie bz nak 'main oven' Sbb kakak dgn ad...

Ramadhan 18 1438H



Sekejap je masa berlalu, mcm tu jugak la dgn umur kita kan?

Tahun ni, rsanya xde plak umie bz nak 'main oven'

Sbb kakak dgn adik bukan main bz lagi dari mggu pertama puasa. Alhamdulillah, untung nya ada anak2 perempuan kan?

Gmbar xde kaitan dgn biskot raya, sekdar gambar 'hiasan' untuk Raya 2 thn lepas

Ntah brp balang pn umie xpasti & ntah brp kali repeat pn umie xsure (asal budak2 ni buat je, durng jgk yg tukang habiskan)

Tpi kan, thn ni kami2 ni baik btol, xde pn bz nak main mercun bunga api bagai.. xpe2, ni simpan 'dendam' bila balik Tapah nti.. kuang3

video


Jdi utk tahun ni, mcm best skit lah.. plan utk wat bbq & bermercun bunga api sakan (pdhal dh mak budak ni pn sibok jgkk la kan)



p/s: xsabar nyaa

Apa la yg sibok sgt dgn radio mp3 ni? Haaa.. meh tgk kat sini meh   Sebelum ni, umie pakai yg biasa2 je.. tub2 msa dok sibok menjenga...

Radio MP3


Apa la yg sibok sgt dgn radio mp3 ni? Haaa.. meh tgk kat sini meh

 

Sebelum ni, umie pakai yg biasa2 je.. tub2 msa dok sibok menjengah Lazada, ternampak la radio ni (siap ada lampu).

senang sikit, sbb umie slalu bwk g travel. Jom tgk kat sini:-

Radio With Al Quran 30 Juzuk JOC Rechargeable USB

Kebaikan radio ni, mendengar berulang kali sambil menghafal untuk memudahkan lagi pembacaan & ingatan.

Macam umie, umie sentiasa pasang surah Ruqyah waktu tidur.

Dalam kereta pulak, selalu pasang utk anak2 memudahkan & melancarkan bacaan durang sambil2 travelling to certain location.

Kan mudah tu

In Sha Allah, 2 hari lagi kita akan bertemu Ramadhan. Dikesempatan ini, umie ingin memohon maaf andai ada tersalah bahasa &am...

Ramadhan Datang Lagi 1438H








In Sha Allah, 2 hari lagi kita akan bertemu Ramadhan.

Dikesempatan ini, umie ingin memohon maaf andai ada tersalah bahasa & sikap selama ini mengguris hati2 sahabat & pembaca blog umie, semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna & barakah



Marhaban ya Ramadhan,
Pucuk selasih bertunas menjulang,
Dahannya patah tolong betulkan,
Puasa Ramadhan kembali menjelang,
Salah dan khilaf mohon dimaafkan,
Selamat Menunaikan Ibadah puasa bagi tahun 2017 (1438 Hijrah)



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...

Ricohard

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм 

Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt..

Ever since dok menyandang beg jenis kain, jdi kene la bijak cari alternatif utk cuci plak kan? Ape susah? Rendam je la dalam Dynamo ka? Kn?? Though stain bleh terkeluaq kot!!

Mslhnya ialah..............

 

🤔 Hmm.. bila mencari brg2 used mcm ni, kene 'berani' sikit sbnrnya.. berani utk mengambil risiko. Cth mcm dlm gmbar ni, stain merata2.. Hantar pi bagspa? Mmg terbeliak bijik mata. Hrga bagspa je brp kali ganda dari harga beg kot!! Parahh!




Ni la dia produk superman!! Serius!!  Sgt2 berbaloi dgn harga promo. Xcye? Tgk ni



Mmg la blom nampak perfect sbb blom cukop gigih menggosok Ni bru cubaan ye.. pasni akan gigih

lgi ye

 

Tggu apa lgi? Jom la dptkn produk superb ni

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...