Al Quran itu mutiara iman

9:24 AM






Canggih zaman sekarang kn, Al Quran dilengkapi dgn terjemahan & hadis.. Apa lgi alasan yg perlu diberikan bila tidak membacanya?

AlQuran itu, mutiara iman
Memimpin ummah dalam kegelapan
Alquran itu petunjuk jalan
Setiap bidang dalam kehidupan
Agungnya alquran menghapuskan kejahilan .
Alquran itu petunjuk jalan
Setiap bidang dalam kehidupan
Agungnya alquran menghapuskan kejahilan .
Iman dan taqwa membentuk jiwa
Dari segala musibah melanda
Alquran itu bawa cahaya
Dan pegangangan sepanjang masa
Akhirnya hidup aman dah bahagia
Ayuh kita renung sejenak
Kejahilan itu kerugian hadirkanlah sinar keimanan
Kitab alQuran jadikan pedoman

Terbaca dari blog kawan comel kita, Yuyu Zulaikha mengenai Al Quran. Dari situ umie tgk mmg bagus utk dihadiahkan pd anak dara kesayangan umie.. kan..



Mari sama2 kita lengkapkn kehidupan kita dengan Al Quran

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...
  • Salam Jumaat semua..