Allah tahu apa yg terbaik utk kita

9:30 AM

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة
sekadar berkongsi apa yang saya rasa..

sendiri aku..
berdiri disini..
di bumi MU ya Allah..
bumi tempat ku menumpang..
sementara menunggu destinasi hakiki ku..

aduh...
berat ku rasa...
untuk hadapi mehnah di bumi MU..
kadang rasa tidak terdaya menahannya..
kadang rasa lelah..
lelah hingga kadang tak terhela..

banyaknya ujian MU dibumi ini ya Allah..
mataku diuji..
telingaku diuji..
tanganku diuji..
kaki ku diuji..
hatiku diuji...
hakikatnya hidupku teruji...

aduh..
apa ini..
aku diuji lagi..
aku lupa nikmatMU..
KAU kirim ujian..
KAU kirim kesusahan..
KAU kirim kesedihan..
tapi aku lupa...
KAU MAHA ADIL..
MAHA MENGASIHANI hamba MU..
KAU tidak pernah lupa kirimkan aku ubat kepada ujian..
KAU tidak pernah lupa kirimkan kesenangan pada kesusahan itu...
KAU tidak pernah lupa kirimkan kebahagiaan pada kesedihan itu...

KAU tak pernah tinggalkan aku..
walau apa pun kondisi aku..
saat aku tidur...
KAU tetap ada bersamaku..
saat aku leka dari mengingati MU..
KAU tetap denganku...
saat aku dikelilingi ramai..
KAU ada bersamaku..
saat aku ditinggal sendiri..
KAU tetap disampingku..

aduh...
begitu mudah ku kata hidup ini melelahkan..
sedangkan KAU sentiasa ada bersamaku..
menemaniku...
mengirimkan kekuatan saat aku lelah..
mengirimkan bahagia saat aku sedih..
mengirimkan penawar saat aku sakit..
mengirimkan penyelesaian saat ku di uji...

wahai diri..
malulah pada PENCIPTA mu..
ujian itu lah resipi kekuatan...
ujian itu melatihmu...
ujian itu membantumu...
biar kau diuji didunia...
jangan kau diuji disana..

oh tidak..
cukuplah aku diuji didunia..
tidak mahu aku diuji disana..
cukuplah aku susah didunia..
tidak mahu aku susah disana..
cukuplah aku sedih didunia..
tidak mahu aku bersedih disana..

Ya ALLAH..
KAU mengetahui apa yang aku tidak tahu..
KAU tahu apa yang terbaik untuk ku..
aku mohon pada MU..
KAU kurniakan lah..
kebaikan pada ku..
dunia dan akhirat..


اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ تُحِبُّ اْلعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي
[Alloohumma Innaka ‘Afuwwun, Tuhibbul ‘Afwa, Fa’fu ‘Anni]

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Maha Pema’af, Engkau Menyukai Pema’afan, Karena itu, Berilah ma’af kepadaku"

أَمِِيْن يَا رَبَّ العَا

You Might Also Like

2 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • Salam Jumaat semua.. 
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...