Rogol

5:21 PM

Umie terpanggil utk keutarakan cerita ni since umie pernah berdebat dgn sum1 yg mana beliau dok acap kali mengatakan, actually mangsa rogol ada la jugak rsa syok!!!! Erm... tu lah... itu perbezaan lelaki &  wanita.. sbb tu xde kes wanita rogol lelaki.. yg ada ialah lelaki rogol wanita... but then umie xde pengesahan itam putih utk menyokong statement umie.. since now dh ada.. let see then...


Umie bukan kaki bangkang.. tpi bila sesuatu tajuk perbincangan yg melibatkan maruah, melibatkan hati perasaan, melibat kepoyo poyoan... i mean, tidak semestinya apa yg kita ckpkan tu betul.. infact, xkan sbb wanita ini kaum yg lemah, means apa yg durng ckp kan tu semuanya salah.. terutama dlm bab2 indipendant.. erm.. u want your partner to be damn indipendant, sedngkan yourself pon depend on other people to survive.. how can that be? Let's think for a while shall we? We are not talking about fair here but we are talking about humanity.. You want other's to adept your weakness where else you cant adept theirs.. how can that be?

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • Salam Jumaat semua.. 
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...