Younger Princess Birthday - Nur Putri Batrisyia

12:00 AM




الحمد لله Alhamdulillah Nur Putri Batrisyia Bt Noziran genap 12 tahun pd 7/10/2015.



 Ya Allah Ya Karim... Karuniakanlah kepada anak-anak kami akhlak yang mulia dan ilmu yang bermanfaat. Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim.... Jadikanlah anak-anak kami, anak yang soleh dan solehah, anak-anak yang berbakti pada orang tuanya, mencintai Rosul, dan taat kepada-Mu. Ya Allah Yang Maha Pencipta.... Karuniakanlah kepada anak-anak kami kesehatan, kecerdasan, dan pertumbuhan fisik yang sempurna. Ya Allah Yang Maha Pelindung..... Lindungilah anak-anak kami dari segala macam penyakit dan musibah. Ya Allah Ya Razaaq.... Bukakanlah pintu-pintu rizki bagi anak-anak kami, baik rizki yang sudah kami duga maupun rizki yang tidak kami duga. Ya Allah Ya Qadir.... Panjangkan usia anak-anak kami dan jadikanlah anak-anak kami manusia yang penuh manfaat bagi sebanyak-banyak umat dikemudian hari kelak.... Aaamiiin...



ALLOOHUMMA THOWWIL ‘UMUURONAA FII THOO’ATIKA WA THOO’ATI ROSUULIKA WAJ’ALNAA MIN ‘IBAADIKASH SHOOLIHIIN Artinya : “Ya Allah, panjangkanlah umur dalam mentaati-Mu dan mentaati utusan-Mu serta jadikanlah kami hamba-hamba-Mu yang sholeh.”



Info: Sesetengah ulama berpendapat meniup lilin di atas kek hari jadi haram hukumnya kerana itu adalah saki baki amalan penganut agama Majusi yang menyembah api. Dalam banyak majlis keramaian, mereka menggunakan api. Orang Kristian juga meneruskan amalan ini. Malah mereka menyanyi sebelum meniup lilin. Sabda Rasulullah SAW, maksudnya: “Sesiapa yang menyerupai sesuatu kaum, dia termasuk dalam golongan mereka”. (Hadis sahih riwayat Abu Dawud). Hadis di atas jelas memberi amaran kepada umat Islam supaya tidak mencontohi atau meniru adat dan amalan masyarakat yang lain selain daripada Islam.



You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...
  • Salam Jumaat semua..