Younger Princess Birthday - Nur Putri Batrisyia

12:00 AM




الحمد لله Alhamdulillah Nur Putri Batrisyia Bt Noziran genap 12 tahun pd 7/10/2015.



 Ya Allah Ya Karim... Karuniakanlah kepada anak-anak kami akhlak yang mulia dan ilmu yang bermanfaat. Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim.... Jadikanlah anak-anak kami, anak yang soleh dan solehah, anak-anak yang berbakti pada orang tuanya, mencintai Rosul, dan taat kepada-Mu. Ya Allah Yang Maha Pencipta.... Karuniakanlah kepada anak-anak kami kesehatan, kecerdasan, dan pertumbuhan fisik yang sempurna. Ya Allah Yang Maha Pelindung..... Lindungilah anak-anak kami dari segala macam penyakit dan musibah. Ya Allah Ya Razaaq.... Bukakanlah pintu-pintu rizki bagi anak-anak kami, baik rizki yang sudah kami duga maupun rizki yang tidak kami duga. Ya Allah Ya Qadir.... Panjangkan usia anak-anak kami dan jadikanlah anak-anak kami manusia yang penuh manfaat bagi sebanyak-banyak umat dikemudian hari kelak.... Aaamiiin...



ALLOOHUMMA THOWWIL ‘UMUURONAA FII THOO’ATIKA WA THOO’ATI ROSUULIKA WAJ’ALNAA MIN ‘IBAADIKASH SHOOLIHIIN Artinya : “Ya Allah, panjangkanlah umur dalam mentaati-Mu dan mentaati utusan-Mu serta jadikanlah kami hamba-hamba-Mu yang sholeh.”



Info: Sesetengah ulama berpendapat meniup lilin di atas kek hari jadi haram hukumnya kerana itu adalah saki baki amalan penganut agama Majusi yang menyembah api. Dalam banyak majlis keramaian, mereka menggunakan api. Orang Kristian juga meneruskan amalan ini. Malah mereka menyanyi sebelum meniup lilin. Sabda Rasulullah SAW, maksudnya: “Sesiapa yang menyerupai sesuatu kaum, dia termasuk dalam golongan mereka”. (Hadis sahih riwayat Abu Dawud). Hadis di atas jelas memberi amaran kepada umat Islam supaya tidak mencontohi atau meniru adat dan amalan masyarakat yang lain selain daripada Islam.



You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...