Solar Light Pt.3

11:11 AM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм

Sebelum ni umie dh share dalam Solar Light Pt.1 (outdoor light) dan Solar Light Pt.2 tpi ketahanan lampu lebih kurang 8 jam (kalau charge seharian dgn cahaya matahari) Kalau musim redup?

Tak berapa nak terang sampai ke pagi la jawab nya ye tak

Jadi umie try beli solar light sensor comes with the battery




Rasanya la kan, setiap rumah patut ada solar light ni. Terutama utk bilik anak2. Sebab apa tau. Kita tak tahu bila ada kecemasan (power trip), waktu tu, mmg la menggagau nak kedapur cari pelita kan?

Jadi solar ni waktu malam dh mmg on je kot (tpi pastikan ada kene cahaya matahari ye)

Bagaimana lampu solar dgn bateri ni berfungsi?



Terang sgt ke? Jom tgk video kat bawah


Brilliant kan?

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...
  • Salam Jumaat semua..