You Are The Reason

2:49 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм

Tahun ini, paling mencabar bagi umie. Sebagai seorang Islam, dugaan itu menguji keimanan. Yakinlah, yakinlah sepenuh hati. Allah datangkan dugaan untuk menguji keimanan kita, juga kesetiaan kita.

Selama ni, bila dengar orang yang mempunyai kanser; umie akan ada detik hati mengatakan bagaiman orang ini menjalani hari2nya, adakah harapannya lagi?

Tetapi bila terkena situasi itu sendiri, umie dpt rasakan perihnya. Allah berikan sesuatu yg paling berharga dalam hidup. Berjuang, berjuang bersama yg tercinta. Berjuang untuk terus hidup. Berjuang lah sayangku

Wahai Tuhan kami, janganlah Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan karuniakanlah kepada kami rahmat dari sisi Engkau; karena sesungguhnya Engkau-lah Dzat yang Maha Pemberi

Aamiin : آمِيّنْ… آمِيّنْ… يَ رَ بَّلْ عَلَمِيّنْ






You Might Also Like

3 cutie berceloteh

  1. Semoga terus kuat berjuang.. Keep on fighting..

    ReplyDelete
  2. Helo Ms Umie,

    Congrats for your success on competent person
    i'm just done my exam and pass already, but, i'm so blur about how to start
    the FTR for it, i'm worry about it. i'm not being rude to ask you from here but if you don't mind can i have the your guideline of FTR or FTR report as reference?

    MUCH thanks and appreciated,
    reno

    email: renogrshipping@gmail.com

    ReplyDelete

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • Salam Jumaat semua.. 
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...