Instinct

9:47 PM

okie dokie... sebenat2nya, mmg tade cite huhu... tpi lately, mcm ade2 je kejadian serounding yg wat umie NAK SANGAT2 cite psl INSTINCT.

Instinct (naluri) kdg2 & selalunya berlaku pada diri kita sendiri. Contoh yg paling terdekat ialah, bila
anak2 yg buat sesuatu yg mencurigakn @ bakal ditimpa kemalangan / kecederaan; sebagai seorang ibu yg melahirkan & yg mengandungkan pasti akn terasa sesuatu sebelum kejadian itu berlaku. Seperti umie sendiri, hati & perasaan umie akn berdebar2, jantung bagai nak 'rak' berdegup kdng sampai boleh lihat sendiri degupan tu bergegar sehingga boleh lihat kesan pd baju yg kita pakai.

Begitu juga pd
hubungan yg terjalin. Ada apa2 perubahan pun, kata org & kata2 ulama' sendiri pun mengakui yg kaum Hawa ni lebih 'sensitif' & peka pada apa jua. Sebagai contoh => pasangan curang, mempunyai org ke-3,4,5 (tak kisahla pasang brapa pun), pasangan berubah hati atau pasangan yg baru nak 'belajar' curang. Memang boleh terasa sangat2, biarpn pasangan kita cuba menidakkn kenyataan coz kenyataan hanya pasangan kita je yg tahu. Org lain umie xpastilah, tpi bagi umie, memang boleh sangat terasa biarpun perubahan itu sebesar zarah. Hmm... korang caye xnieh? Kui3... Lu pikiaQ la sendri =P

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • Salam Jumaat semua.. 
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...