Rindu

12:47 PM

Ptg smlm, sewaktu ontheway driving balik g amek gaban2 kecil tu, umie melalui jalan federal highway. Selalunya, umie akan ikut Glenmarie. Tpi ptg semlm, jalan agak sesak menyebabkan umie ambil option lain, federal highway.

Sewaktu tengah melalak2 layan lagu Spider - Katalis, melintas dihadapan umie sebijik motor kris yg dinaiki oleh dua org gadis. Tiba2 ingatan umie terpana seketika. Lantas Syah menerjah kekotak ingatan & rentetan kenangan2 lain. Entah kenapa, ati umie sebak sangat.

Masa di Elid dulu, umie selalu 'rempit' dgn Syah. Samada kami berdua menaiki motor yg sama @ konvoi sesama. Ya Allah, pantas sungguh masa itu berlalu. Kenangan berhujan sama2, siap sama2 sepak van yg melintas & terpercik air limbah pda kami, sama2 dok 'mengakai' gelak sepanjang2 perjalanan sebab gelakkn cara budak2 bwk motor, dok siap konvoi dgn 'jambu air' (syah, jambu3... =P), tayar pancit waktu nak g kije (muka umie dh merah padam sementara Syah pulak tenangkan umie. Umie kN jEnis 'ngengeng' hahahaha), sewaktu syah sama2 ikot umie nyanyi lagu 'Kau KuRindukan - Gingerbreads' (umie ni, kalo bwk motor, umie akn pakei mp3 hahaha). Dan bnyk lagi kenangan2 yg bersama. Ah! Mmg xkan lalui lagi dh semua kenangan2 manis tu. Yg tinggal, hanyalah leretan senyuman tatkala melalui tempat yg sama.

Andai lh waktu2 manis itu mmpu di'frame' kan, dh pasti umie akan framekan dgn indah & letakkan didlm bilik utama agar dpt tatap semua kenangan2 tu sebelum tdo...

Syah... akak windu... =(


Hari ini bila ia datang, jangan biarkan ia berlalu pergi
Esok kalau ia masih bertandang, jangan harap ia akan datang kembali

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • Salam Jumaat semua.. 
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...