Bersauna le pLak

8:57 AM

Serius umie ckp, now umie da mOk3!! dagu da berlapis baeeEkk punya ok? smlm sblum balek dari umah mak, g la singgh beli rempah tuk sauna (jenama sendayu tinggi).. pdhal bukan utk 'kurus'kn badn pun.. tpi da xthn sbb rsa badan sakit2.. biasalah, makan xpntang (pantang jumpa ade r uhuu) so sauna yg nora beli neh la jdi mangsa!! xbeli byk pun rempah tu.. mahal dOwh! beli 2 paket pun da 12 hengget! rebus merebus la umie mlm tdi.. kata abie, ni amek gambo bez neh!! try la amek gambo!! kang umie bukak zip sauna kang haaa.... hahahhaha.... mmg gile mndi peluh!! menitik2 peluk mcm mndi ckp lu!!

tiba2 terfikir plak, erm, kalu beli bez gak neh uhuu.. camno2? abie.... pLz... muley x??? kuang3..



Kelebihan Sauna:
1-Membakar Lemak dari luar dan menurunkan berat badan secara teratur.
2-Menyembuhkan luka-luka dalaman selepas bersalin.
3- Menyingkirkan toksik badan melalui peluh.
4- Mengurangkan risiko darah tinggi, kencing manis & dll.
5- Menyegarkan tubuh badan anda selepas penat bekerja.
6-Mengurangkan sinus/resdung dan jerawat.
7-Memulihkan minor strok..dan penyakit2 yang melibatkan kaki bengkak, darah beku dan sebagainya


K E B A I K A N S A U N A

Rawatan sauna merupakan kaedah rawatan tradisional yang berkesan untuk menurunkan berat badan.

Sesuai dengan evolusi terkini, SET SAUNA mudah alih (portable sauna set) telah diilhamkan untuk memudahkan kita menikmati manfaat bersauna.

Adakah anda prihatin dengan masalah kesihatan dan berat badan anda? Hilangkan kerunsingan anda dengan melakukan sauna. Untuk individu yang ingin menurunkan berat badan, cuba renungkan kelebihan sauna dibandingkan dengan aktiviti lain:

* Bersauna selama 20 minit mampu membakar 400-600 kalori.
* Aerobik 30 minit membakar 400 kalori
* Berbasikal 30 minit membakar 250-500 kalori
* Jogging 30 minit membakar 300 kalori
* Berenang 30 minit membakar 400 kalori

Lain-lain kebaikan sauna adalah seperti berikut:

* Membakar lemak dan menurunkan berat badan
* Memulihkan luka dalaman selepas bersalin dan menyegarkan tubuh badan
* Membuang toksik melalui peluh
* Melancarkan perjalanan darah

CARA BERSAUNA
Lakukan sauna selama 15 hingga 30 minit setiap sesi bergantung kepada individu
Lakukan sauna 3 kali seminggu untuk meningkatkan kesegaran dan kesihatan anda.
Pastikan anda minum air secukupnya sebelum dan selepas bersauna
Tidak digalakkan makan makanan yang berat sebelum bersauna memandangkan badan kita pada ketika yang sama menggunakan banyak tenaga untuk penghadaman.

Tips Untuk Mengurangkan Berat Badan Dengan Bersauna
Lakukan sauna selama 15-30 minit bergantung kepada individu, kemudian rehat selama 30 minit dan sambung untuk selama 15-20 minit lagi.

Pastikan anda minum air secukupnya sebelum dan selepas bersauna untuk memastikan badan tidak terhidrat.

Amalkan selang sehari untuk tempoh 2 minggu dan lihatlah hasilnya.Badan anda akan bertambah langsing!

Untuk mendapatkan kesan yang maksimum, anda boleh gunakan herba khas untuk bersauna.

Set sauna dirumah (portable home sauna) ini sungguh praktikal dari segi kos dan masa. Set sauna ini amat mudah untuk dipasang dan ia tidak memerlukan rutin penjagaan yang rumit (free maintainance).

Bersauna/Mandi Wap sama seperti anda berjogging atau bersenam iaitu mengeluarkan peluh cuma kaedahnya berbeza. Dengan memiliki set sauna di rumah, seluruh keluarga anda boleh mencuba!!

Berat badan akan turun sekiranya anda bersauna secara konsisten atau tetap setiap minggu 3-4 kali seminggu.

Bersauna secara konsisten akan memecahkan lemak-lemak & kolesterol baru & lama. Ini boleh mengelakkan dari penyakit jantung, darah tinggi & strok serta melancarkan perjalanan darah, sekaligus memberikan kesihatan dalaman dan luaran yg terbaik kepada anda!!


=> jeng3.. try la utk lagi sebulan.. ms nora, boley x??? uhuu..

You Might Also Like

2 cutie berceloteh

  1. cayalah..beli jgn tak beli..ekeke..
    nanti boleh kengkawan tumpang sauna sekali

    ReplyDelete
  2. bukan anis punya la kak, si nora tu punya.. minjam pun jdi lo uhuu..

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...