RIP Moo2

9:12 AM





Moo2 first pet utk keluarga umie.. seriusly, sume2 mmg sygkan Moo2.. even mak ayah pun, smpai kemana pegi pun, balek je umah dok tny Moo2 dh makan blom.. Since adopt, Moo2 mmg manjew gile!!! Tdo pun dlm bilik berhawa dingin.. g memana pun usung.. balek kg ka, g umah mak ka, g vacation ka.. ada je dak MOo2
tergulek2 dak Najmi dok pelOk Moo2.. last2 Moo2 melarikan diri :P
Ni satu lgi tempat Moo2 akan bertenggek.. umie slalu online atas kusyen... so Moo2 akan datang dok sebelah Umie & tdO

Moo2 paling dengki kalu umie online!!

Satu lgi perangai Moo2, kat mana ada org tdo, kat situ lah dia akan bertenggek..

 Masa mola2 adopt dlu, Moo2 pernah hilang.. jenoh la kami mencari2... sbb utama hilang, kat umah dok repair aircond.. mgkin sbb bunyi terlalu bising, Moo2 takut & meloloskan diri sewaktu worker keluar masuk.. Syukur... dpt jugak jmpa atas bantuan kertas yg umie edarkan & tampal disegenap kawasan umah


Pot & tempat paling2 dia suka utk tdo, melepak2 & mengada2.... bilik tdO umie

Kalu umie tdo sebelah, mula la mengada2 dia datang dok peluk tgn la, dok celah2 ketiak la..

Paling suka tgk Moo2 tdO... mcm buat2 pun ada cara dia

Sekali lgi Moo2 hilang sewaktu meloloskan diri dari umah (dok gatai nak dating la tu!!) & we are soooooo lucky dpt jumpa balek..

atas sebab2 Moo2 dok asyk nak dating je, mak ayah cadangkan utk tinggalkn Moo2 kat umah durang.. mmg ada la dgr2 cite yg xbest dari jiran2 yg XSOKA kucing.. smpikan kucing laen yg berak kat halaman durng pun, durng ckp "ni kucing pak aji tu la punya keje ni".. alahaii.. nmpak sngt menipunya sbb waktu tu Moo2 umie dh usung bawak balek (sesekali umie akan bwk Moo2 balek kerumah), tpi, mmg its happening everywhere lah kan.. rmai je yg xsoka kucing..

Lately, Moo2 mmg xsehat.. kerap muntah2, cirit & asyk minom je....

xberapa nmpak air liur yg asyk je mengalir2
Last2 jiran sebelah umah dok bgtaw mak, nampak seakan2 moo2 dlm longkang, not moving... bila tgk2, sah Moo2.. ermh... seriusly mmg amat sedih!!! Ayah lepaskan Moo2 waktu pgi tu sbb kesian tgk dia dlm cage.. ingtkan kalu lepaskan, boleh la dia cari daun2 utk 'ubat' dia.. mmg umie nak sngt2 bwk Moo2 g kinik.. tapi Moo2 lari.. :(

Kakak & adik dok tnya je.. durng mmg tgk body Moo2.. xtw dh umie nak jwb walaupun pas explaine, durng still tnya

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...