Mcm mna eayh

12:47 PM

Sedikit confusion here.. Umie dpt offer yg bkl ubah 1001 lifestyle umie.. Cmne ek nk cite..

Nk terima ke tidak? To upgrade myself, with extra income with i need to sacrifice alot of things, time, strenght, energy, even my loves one.. Erm..

Situation A:
Dgn jawatan umie skrg, dgn sedikit bimbingan; umie bleh melangkah jauh.. Itu target yg diberikan oleh Manager umie.. Becoming manager in 5 years time.

Sementara dlm kebizian tu, umie boleh join my part time job.. Erm.. Tpi umie kne2 bekerja keras.. Dpt ke umie flexiblekn diri utk suitkn diri umie? Belom cuba belom tw kn? Kata org, kalau nk buat; buar smpi jdi

Situation B:
Offer ke singapura, mnjawat jawatan yg umie rsa akan ubah semua2 lifestyle umie, corak pemikiran, kerjaya, anak2, dan hidup sndrian kat tempat org..


Kedua2nya memerlukan umie utk bekorban segala2nya.. Anak2, yg tercinta, mak ayah, erm.. Tak cuba tak tahu, KAN?







You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...
  • Salam Jumaat semua..