Apa nak jadilah

7:14 AM

Xtw da nak ckp apa, yg dilanggar tu manusia, tpi sebb dh semakin kurang sifat kemanusiaan, pesalah hnya meninggalkan tempat kejadian tnpa melihat simangsa ok ke tidak (mana mungkin ok, dh mcm langgar kucing)

https://www.facebook.com/photo.php?v=167194480133119

Umie sndiri bwk motor, kerap jugak bwk kereta.. Tpi sebagai pembonceng motor, risiko teramatlah tinggi. Bukan nak menunding jari, tpi umie sndri byk kali alami. Kebanyakan si driver2 kereta, lori @ trailer tidak mempedulikan sipembonceng2 motor.. Malah, umie byk kali alami, bila dlm keadaan jalan sesak, motor2 ni mmg boleh celah mencelah; tetapi sipembawa2 kereta, lori @ trailer tidak akan mempedulikan malah tidak salah umie katakan TERLALU DENGKI sbb durng xboleh nak mencelah lalu merapatkn kereta masing2 pd kereta lain sehinggakan pembonceng2 motor tidak dpt mencelah.

Bulatan kat SS15 subang jaya pernah jadi saksi bila umie terpaksa menepuk pintu kereta sbb tidak memberi laluan pd motor2 yg ingin lalu pdhal jalan dlm keadaan sgt sesak. Apa lah salahnya bgi laluan pd org yg boleh mencelah? Tak mati pun kot.. kan??

Kesian kan kami penunggang2 motor ni?

Tpi, pembonceng motor pn ramai jugak yg ada wat salah; tu umie xnafikan.. Ada yg mencelok2 smpai kita plak driver kereta ni takut @ terpaksa mengelak durng smpaikn membahaykan nyawa org lain

Erm.. pd driver2 diluar sana, kita sama2 share jalan, baek motor, basikal, trailer, lori, van @ apa jugak jenis kenderaan.. Xsalah kita sama2 pakai, sama2 ada rsa timbang rsa kan? Yg membezakn kita dgn binatang ialah akal, jgn smpai org lain sumpah seranah sbb perangai kurang ajar kita atas jalan raya

P/S:> Ter'emo plak pas tgk video langgar lari tu

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...
  • Salam Jumaat semua..