Perasan tak, peredaran msa dh byk menghilangkan 'disiplin' & 'sivik' dlm jiwa kita? Bukan la nak mengutuk mengata di...

Behave @ disiplin aka nila2 murni

0 Comments


Perasan tak, peredaran msa dh byk menghilangkan 'disiplin' & 'sivik' dlm jiwa kita? Bukan la nak mengutuk mengata dibulan puasa, cuma terkadang terfkir alahai..

Mainly, bila kita dudk kat 'reception area', perlbagai kerenah manusia yg bakal kita akan jmpa.. customer yg memaki hamun, yg sombong bongkak, yg taknak ikut peraturan, yg 'kurang belajar', dan byk lgi lahhhhh kalau nak diceritakan..

Kemana perginya nilai2 murni yg disematkan sebati dlm jiwa kita? Sudah hilangkah?

Terpndang satu viral fb mengenai peniaga yg menolak2 seseorg di bazaar ramadhan.. Subhanallah.. bukan kah sekrg kita dibulan Ramadhan? Sekiranya org berkenaan berlainan agama tidak memahami, maafkan la dia.. Dia bukan org Islam utk memahami.. tetapi kita sebagai org Islam, kenapa berlagak sperti mafia yg tiada pendidikan? Bukan kah lebih baik bersikap rendah diri & berhemah? (just my 2 cent opinion)



Salah satu lgi contoh, parking ala2 mcm ni.. agak2 kalau kiri kana ada kereta, tempat kosong yg dh dihimpit tu boleh dipakai guna x? erm.. tak baik pk yg buruk kn? mgkin kereta tu tolong reserve utk kawannya kot..


You may also like

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...