Solar light

4:36 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм

Sejak2 umie bz plan utk pindah ni, umie mmg berura2 untuk membeli beberapa unit solar light.

Rumah tak de la besar sangat, tpi, utk kawasan dapur, bilik budak2 tu, pasang solar light kan bagus? Lebih menjimatkan kok

Selalunya, solar light ni hanya bergantung kepada cahaya matahari. Untuk kuasa tambahan, perlu ditambah dgn 'bateri' untuk sandaran disaat cuaca yang tidak menentu (contohnya hujan sepanjang hari).

cantik utk kawasan perumahan teres

umie dah beli yg ni tpi belum berkesempatan utk pasang lagi. Memang plan utk letak diluar rumah menghala pintu masuk

mcm ni pulak mmg la terang benderang, harga pon TERANGGGGGGGGG sgt



ini mmg idaman hati, sebab plan nak letak dikawasan dapur rumah

yg mcm ni pon bgus utk dlm bilik atau ruang dapur


Memang harga nya agak tersedu. Tetapi utk penggunakan jangka panjang, rsanya mmg menjimatkan. Jadi tidak hairanlah projek2 perumahan yg melibatkan 'solar' melentung2 harga pasarannya kan?

Contohnya umie terbaca kat sini http://ww1.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130611/dn_18/Pinjaman-pasang-panel-PV-solar-di-bumbung





Fuh!! Idea bgus utk pacak kat kg. Tpi tula, kawasan msih dipenuhi dgn pkok2.. Macam tak cukup utk dptkan cahaya je hehehehe..

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...
  • Salam Jumaat semua..