Solar light

4:36 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм

Sejak2 umie bz plan utk pindah ni, umie mmg berura2 untuk membeli beberapa unit solar light.

Rumah tak de la besar sangat, tpi, utk kawasan dapur, bilik budak2 tu, pasang solar light kan bagus? Lebih menjimatkan kok

Selalunya, solar light ni hanya bergantung kepada cahaya matahari. Untuk kuasa tambahan, perlu ditambah dgn 'bateri' untuk sandaran disaat cuaca yang tidak menentu (contohnya hujan sepanjang hari).

cantik utk kawasan perumahan teres

umie dah beli yg ni tpi belum berkesempatan utk pasang lagi. Memang plan utk letak diluar rumah menghala pintu masuk

mcm ni pulak mmg la terang benderang, harga pon TERANGGGGGGGGG sgt



ini mmg idaman hati, sebab plan nak letak dikawasan dapur rumah

yg mcm ni pon bgus utk dlm bilik atau ruang dapur


Memang harga nya agak tersedu. Tetapi utk penggunakan jangka panjang, rsanya mmg menjimatkan. Jadi tidak hairanlah projek2 perumahan yg melibatkan 'solar' melentung2 harga pasarannya kan?

Contohnya umie terbaca kat sini http://ww1.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130611/dn_18/Pinjaman-pasang-panel-PV-solar-di-bumbung





Fuh!! Idea bgus utk pacak kat kg. Tpi tula, kawasan msih dipenuhi dgn pkok2.. Macam tak cukup utk dptkan cahaya je hehehehe..

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bila dh berumur ni (mcm la tua sgt kan), umie lebih suka cite2 yg lebih kpd fact ...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Akhirnya, acara kemuncak.. الحمد لله Alhamdulillah Siap sudah thesis yg diheboh2kan sg...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Husnu Zhon secara bahasa bererti 'berbaik sangka'. Husnu Zhon adalah cara pa...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм الحمد لله Alhamdulillah dh smpai Harini dh hari Jumaat, 20/7/2018 bersamaan Dhu'l...