Solar light

4:36 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм

Sejak2 umie bz plan utk pindah ni, umie mmg berura2 untuk membeli beberapa unit solar light.

Rumah tak de la besar sangat, tpi, utk kawasan dapur, bilik budak2 tu, pasang solar light kan bagus? Lebih menjimatkan kok

Selalunya, solar light ni hanya bergantung kepada cahaya matahari. Untuk kuasa tambahan, perlu ditambah dgn 'bateri' untuk sandaran disaat cuaca yang tidak menentu (contohnya hujan sepanjang hari).

cantik utk kawasan perumahan teres

umie dah beli yg ni tpi belum berkesempatan utk pasang lagi. Memang plan utk letak diluar rumah menghala pintu masuk

mcm ni pulak mmg la terang benderang, harga pon TERANGGGGGGGGG sgt



ini mmg idaman hati, sebab plan nak letak dikawasan dapur rumah

yg mcm ni pon bgus utk dlm bilik atau ruang dapur


Memang harga nya agak tersedu. Tetapi utk penggunakan jangka panjang, rsanya mmg menjimatkan. Jadi tidak hairanlah projek2 perumahan yg melibatkan 'solar' melentung2 harga pasarannya kan?

Contohnya umie terbaca kat sini http://ww1.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130611/dn_18/Pinjaman-pasang-panel-PV-solar-di-bumbung





Fuh!! Idea bgus utk pacak kat kg. Tpi tula, kawasan msih dipenuhi dgn pkok2.. Macam tak cukup utk dptkan cahaya je hehehehe..

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Akhirnya, acara kemuncak.. الحمد لله Alhamdulillah Siap sudah thesis yg diheboh2kan sg...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Rules: Follow blog ini *wajib Follow semua peserta segmen. List akan diupdate da...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bab2 contest2 tag cenggini mmg THORBAYEK Anyway, jom2 kita join The rules are s...