Tegur salah, xtegur pn salah

9:19 AM

Byk kali waktu umie drive g memana lh kn, samada nak g umah mak, nak g opis ataw balek umh, umie trperasan & byk kali dh perasan Bgi keta2 yg berbumbung bukak atas tu, akan durang biarkn anak2 menjulurkn palak durang kuar dri bumbung tu. Prasan x? Mmg lh mcm jakun je kan, tpi bgi umie, kebarangkalian 'bahaya' terlalu tinggi. Even durang drive slowly, tpi yelah, malang kan xberbaw? Dan kebykn yg wat tu ialah, 'owg2 kitelah'. Sory to say la kn, tpi ini mmg hakikat. Yg drive sambil pangku anak pn ade. Along the highway plak tu! walawei!!! yg dok sebelah driver pun apa kurangnya, sambil2 dok pegang baby plak lagi. X lari de anak tu, xslahkn dok kat belakang sambil pangku anak / baby seat.


Bukan ke dh byk kes yg berlaku bila kita pangku anak kat sebelah driver seat, akn menyebabkan kecederaan yg serius apabila terjadi sesuatu kemalangan? knp payah sngt durang nak turuti arhan eayh? umie bukn la nak showoff kat sini, tpi, umie mmg dh mcm anak sepuluh kalo bising pd gaban2 umie utk pakei seatbelt! kadang2 kalo mak & ayah follow sekali g memana pn, xthn dgn leteran umie. bukan sekadar takut saman je, keselamatan durang tu yg penting. Almaklumlah, 9bulan lebih perut ni dok bwk durang dlu kan... ibu mana yg xsygkan anak? sedangkan buaya pn pandai sayng anak, tol x?

You Might Also Like

2 cutie berceloteh

  1. oh..tidakkkk ..akak pun pernah drive smabil menyusu Sara dulu..but it's long2 time ago..biasalah kan breast feeding tegar...:p

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...