Byk kali waktu umie drive g memana lh kn, samada nak g umah mak, nak g opis ataw balek umh, umie trperasan & byk kali dh perasan Bgi ke...

Tegur salah, xtegur pn salah

2 Comments
Byk kali waktu umie drive g memana lh kn, samada nak g umah mak, nak g opis ataw balek umh, umie trperasan & byk kali dh perasan Bgi keta2 yg berbumbung bukak atas tu, akan durang biarkn anak2 menjulurkn palak durang kuar dri bumbung tu. Prasan x? Mmg lh mcm jakun je kan, tpi bgi umie, kebarangkalian 'bahaya' terlalu tinggi. Even durang drive slowly, tpi yelah, malang kan xberbaw? Dan kebykn yg wat tu ialah, 'owg2 kitelah'. Sory to say la kn, tpi ini mmg hakikat. Yg drive sambil pangku anak pn ade. Along the highway plak tu! walawei!!! yg dok sebelah driver pun apa kurangnya, sambil2 dok pegang baby plak lagi. X lari de anak tu, xslahkn dok kat belakang sambil pangku anak / baby seat.


Bukan ke dh byk kes yg berlaku bila kita pangku anak kat sebelah driver seat, akn menyebabkan kecederaan yg serius apabila terjadi sesuatu kemalangan? knp payah sngt durang nak turuti arhan eayh? umie bukn la nak showoff kat sini, tpi, umie mmg dh mcm anak sepuluh kalo bising pd gaban2 umie utk pakei seatbelt! kadang2 kalo mak & ayah follow sekali g memana pn, xthn dgn leteran umie. bukan sekadar takut saman je, keselamatan durang tu yg penting. Almaklumlah, 9bulan lebih perut ni dok bwk durang dlu kan... ibu mana yg xsygkan anak? sedangkan buaya pn pandai sayng anak, tol x?


You may also like

2 comments:

Sally said...

oh..tidakkkk ..akak pun pernah drive smabil menyusu Sara dulu..but it's long2 time ago..biasalah kan breast feeding tegar...:p

NuR Pu3 said...

la.... ye ke?! turkujut den! =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...