Bersuara itu salah?

9:08 AM


berckp salah, xckp lgi salah.. cuma aku bukan sehebat Rabi'atul Adawiyah, cuma bila aku menggunakan akal yg dikurniakan ini utk menyatakan sesuatu yg ada kebenaran, org mula menunding jari, 'kau semua2 pun nak menang!! kau tak reti nak mengalah" apa mgkin aku nak mengalah pd sesuatu yg tidak benar?? dlm hati ada sesuatu yg tidak puas, sungguh!!!

seriusly bila smpi kesesuatu keadaan, mgkin berdiam diri lebih baek.. bukan bermkna kita salah, tpi biarlah dia pk sndri samada apa yg dia buat tu betul @ tidak.. kalau dia xboleh pk jgk???? lantak nye la situ nya

mengalah bukan berarti kalah, menunduk bukan berarti takut.

Antaranya di dalam surah al-‘Imran ayat 195 Allah berfirman yang bermaksud “Sesungguhnya Aku tidak akan sia-siakan amal orang-orang yang beramal dari kalangan kamu, sama ada lelaki atau perempuan, (kerana) setengah kamu (adalah keturunan) dari setengahnya yang lain”. Begitu juga dalam Hadith Rasulullah S.A.W yang bermaksud : “Wanita itu adalah pemimpin dalam rumahtangga suaminya, dan akan ditanya tentang pimpinannya”.

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • Salam Jumaat semua.. 
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...