Bersuara itu salah?

9:08 AM


berckp salah, xckp lgi salah.. cuma aku bukan sehebat Rabi'atul Adawiyah, cuma bila aku menggunakan akal yg dikurniakan ini utk menyatakan sesuatu yg ada kebenaran, org mula menunding jari, 'kau semua2 pun nak menang!! kau tak reti nak mengalah" apa mgkin aku nak mengalah pd sesuatu yg tidak benar?? dlm hati ada sesuatu yg tidak puas, sungguh!!!

seriusly bila smpi kesesuatu keadaan, mgkin berdiam diri lebih baek.. bukan bermkna kita salah, tpi biarlah dia pk sndri samada apa yg dia buat tu betul @ tidak.. kalau dia xboleh pk jgk???? lantak nye la situ nya

mengalah bukan berarti kalah, menunduk bukan berarti takut.

Antaranya di dalam surah al-‘Imran ayat 195 Allah berfirman yang bermaksud “Sesungguhnya Aku tidak akan sia-siakan amal orang-orang yang beramal dari kalangan kamu, sama ada lelaki atau perempuan, (kerana) setengah kamu (adalah keturunan) dari setengahnya yang lain”. Begitu juga dalam Hadith Rasulullah S.A.W yang bermaksud : “Wanita itu adalah pemimpin dalam rumahtangga suaminya, dan akan ditanya tentang pimpinannya”.

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...