Bersuara itu salah?

9:08 AM


berckp salah, xckp lgi salah.. cuma aku bukan sehebat Rabi'atul Adawiyah, cuma bila aku menggunakan akal yg dikurniakan ini utk menyatakan sesuatu yg ada kebenaran, org mula menunding jari, 'kau semua2 pun nak menang!! kau tak reti nak mengalah" apa mgkin aku nak mengalah pd sesuatu yg tidak benar?? dlm hati ada sesuatu yg tidak puas, sungguh!!!

seriusly bila smpi kesesuatu keadaan, mgkin berdiam diri lebih baek.. bukan bermkna kita salah, tpi biarlah dia pk sndri samada apa yg dia buat tu betul @ tidak.. kalau dia xboleh pk jgk???? lantak nye la situ nya

mengalah bukan berarti kalah, menunduk bukan berarti takut.

Antaranya di dalam surah al-‘Imran ayat 195 Allah berfirman yang bermaksud “Sesungguhnya Aku tidak akan sia-siakan amal orang-orang yang beramal dari kalangan kamu, sama ada lelaki atau perempuan, (kerana) setengah kamu (adalah keturunan) dari setengahnya yang lain”. Begitu juga dalam Hadith Rasulullah S.A.W yang bermaksud : “Wanita itu adalah pemimpin dalam rumahtangga suaminya, dan akan ditanya tentang pimpinannya”.

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Rules: Follow blog ini *wajib Follow semua peserta segmen. List akan diupdate da...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bab2 contest2 tag cenggini mmg THORBAYEK Anyway, jom2 kita join The rules are s...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Hari yg dinanti telah tiba.. bukan main seronok lagi budak2.. mak pak budak pon seronot ...