Dugaan

3:54 PM



Pagi2 nak g kje.. terlihat suatu scene.. 7/4/2015 bersamaan hari Selasa..









الله أكبر Allahuakbar..
سبحان الله Subhanallah..
مَاشَآءَاللّهُ masya Allah
اَسْتَغْفِرُ اَللّهَ Astaghfirullah
اِنّا لِلّهِ وَاِنّا اِلَيْهِ رَجِعُوْنَ Innalillahi wa inna ilaihi raaji'uun
لاَ هَوْلَ وَلاَ قُوَّتَ اِلاَّبِاللّهِ Laa haula wa laa quwwata illa billah



Bersabar lah duhai hati..

Melainkan Allah سبحانه وتعالى pasti memberinya pahala dalam musibahnya (penderitaannya) dan menggantikan untuknya dengan yang lebih baik darinya.
Dia (Ummu Salamah r.ha) berkata, “Ketika Abu Salamah r.a. meninggal dunia, maka saya berdoa dengan doa yang diperintahkan oleh Rasulullah ﷺ kepadaku, sehingga Allah سبحانه وتعالى memberikan pengganti untukku suami yang lebih baik daripadanya (Abu Salamah r.a.), iaitu Rasulullah ﷺ.” [Hadith Riwayat Muslim, no. 2127]

Orang yang sabar merupakan mereka yang sentiasa berdoa dengan doa di atas apabila musibah dan apa sahaja kejadian yang berlaku serta menguji keimanan mereka. Mereka harus tetap redha dengan ketetapan Allah سبحانه وتعالى itu dan meyakini bahawa Allah سبحانه وتعالى sekali-kali tidak menzalimi mereka dalam perkara dan kejadian yang berlaku itu. . . والله أعلم بالصواب Wallahu A’lam Bish Shawab (Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)

So kami pn buat report.. walaupun jenoh kehulu hilir





Lepas wat report, polis advise untuk tgk scene place.
Kemudian, sekali lgi ke balai.. Di nasihatkan agar g Balai Sg Buloh utk ambil cop jari (kat belakang cermin, ada beberapa cop jari yg sangat jelas)






Muke pasrah je ni










Seharian mmg settlekan hal ni je.. Syukur الحمد لله Alhamdulillah semuanya selesai..

Kekurangan kat sini ialah, akibat alarm xboleh switch on.. sudahnya, kami tukar la alarm panel tu


Biar la hoboh pn.. jnji alarm tu ada.. kan..

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...