Elderly princess birthday Nur Putri Balqis

12:35 PM


الحمد لله Alhamdulillah puteri kesayangan umie yg sulong sudah pun mencecah 13 tahun pd 18/5/2015.. سُبْحَانَ اللّه Subhanallah.. Terima kasih ya Allah.. KurniaanMu ini akan kami jaga sepenoh hati walaupun kami bukanlah parent's yg sempurna.. Sesungguhnya kami masih mencuba untuk menjadi yg terbaik utk anak2 kami.. Aamiin : آمِيّنْ… آمِيّنْ… يَ رَ بَّلْ عَلَمِيّنْ

Blanja makan agak lambat, sbb Abie nye kje syift.. Yg pizza tu mmg xdpt nak snap gmbar full sbb bebudak dh lapar sgt (termasok yg bz menaip ni) 









Si kakak, bz btol dgn gadget nye.. adoi laaa

Ya Allah wahai Tuhan kami,
Berikanlah kepada kami semua keselamatan di dunia dan di akhirat, khususnya kepada kedua orang anak kecil ini. Kurniakanlah kepada mereka ilmu, iman dan amal serta kefahaman Islam yang secukupnya. Jadikanlah mereka berdua pejuang-pejuang di jalan-Mu ya Allah.
Perindahkanlah akhlak mereka dan jadikanlah kedua-duanya sebagai contoh dan teladan kepada orang-orang mukmin. Kuatkanlah agama Islam ini dengan kehadiran mereka wahai Tuhan.
Ya Allah ya Rahman ya Rahim, Melalui maksud nama Nur Putri Balqis dan Nur Putri Batrisyia kami berdoa, berikanlah kejayaan kepada mereka sebagaimana hebatnya maksud nama-nama mereka. Bentuklah mereka menjadi muslim yang solehah, warak, zuhud, sufi, istiqamah, penuh dengan sifat-sifat mahmudah dan akhirnya menjadi penyelamat kepada kedua ibu bapanya, kaum keluarganya serta umat manusia seluruhnya.
Ya Allah, Kau anugerahkan kepadaku kelangsungan hidup anakku, panjangkan usianya, sihatkanlah tubuh badannya, akhlaknya, agamanya, sejahterakanlah jiwa dan raganya, alirkan rezekinya melalui tanganku, anugerahkanlah kepadanya kecerdasan akal dan kesucian hati.
Ya Allah, Kau bantulah aku mendidiknya dan jadikanlah anakku agar dia selalu menyayangi dan mencintai aku dan keluargaku. Jadikanlah anakku orang yang baik dan takwa, yang mempunyai pandangan dan pendengaran yang taat kepadaMu, yang mencintai dan setia kepada kekasihMu, Muhammad S.A.W. Berikanlah semua itu dengan petunjuk dan rahmatMu, berikan kepada kami apa yang terbaik di dunia dan akhirat. Aamiin : آمِيّنْ… آمِيّنْ… يَ رَ بَّلْ عَلَمِيّنْ
SELAMAT HARI LAHIR SAYANG


You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...
  • Salam Jumaat semua..