KK here we come Pt 9

3:59 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм



Lebih kurang pukul 10:45 pgi, kami sampai Kota Kinabalu. Waaa.. rsa mcm baru je berkunjung kat sini.

Waktu utk menunggu van (transport untuk kami meronda2). Masing2 dh penat, pd warga emas jangan cakap la. Dengan cuaca 20°C, masing2 dh pakai jeket.

Dari KK ke Kundasang lebih kurang 2 jam lebih. Syukur lah van pon selesa, jdi kami tak de lah bersesak2.

https://www.facebook.com/Mutiara-Borneo-Car-Rental-Kereta-Sewa-Sabah-378280112212605/
https://www.facebook.com/Kereta-Sewa-Sabah-Budget-Maharani-Tour-402564646750968/
Paling best van ni boleh memuatkan 13pax. WOW!!! Walaupun muatan penoh dgn beg2 'guni' kami, kami still muat walaupun agak sesak. 2 jam perjalanan dari KK Airport ke Kundasang, kami tak de lah tak selesa ye

Kami naik terus ke Kundasang. Dalam perjalanan, kami singgah di hypermart utk membeli barang2 dapur (almaklumlah, dah confirmed dgn Kiram's Village yang kami boleh masak memasak). Dengan harga Rm750, kami sewa utk 3 hari 2 malam. Hmm.. berbaloi tak?

Dalam perjalanan, banyak jugak tempat2 menarik yg kami hanya jenguk dari dalam van. Salah satunya jambatan gantung ni

Gambar dri pakcik google, jalan yg kami lalui tu bersebelahan je dgn jambatan gantung ni.


Sangat cantik, sampai nak snap gambar pon xsempat.

Bila dh kata 2 jam, biasalah.. Yang melentok2 jgn ckp la (masih mabok udara agaknya), yg berdengkur sbb nak cover balik xtdo mlm pon ade, yg dok termenong tgk ape pon ade je


Jalan ke Kiram's Village ni mmg mencabar ye.. msa mula2 nak naik ke Kundasang, van kami tak boleh nak 'naik'. Terpaksa mengundur kebelakang.


Mmg rezki kami la haritu, hari pertama sampai, kami disambut dgn hujan sepanjang jalan. Jadi xde la rsa perjalanan tu terok sgt kan



Alhamdulillah... sampai jugak akhirnya kami




http://kirams-village.com/

Cantik kan? Subhanallah.. seriusly cantik sesgt.. lokasi kami mmg boleh nmpak gunung kinabalu

Boleh nampak kan?

Tapi kan, kat Kiram's Village ni, sampai2 je kami dah penat gile dan sibok nak masak plak. Poyo la masing2 sebab tak nampak pon ade kipas, kami masing2 bukak semua tingkap. Tudia!!! Hambeh hang!!!!! Lebih dari 5 kali umie terbangun sebab mengunjungi bilik kecik, water heater temperature paling panas pon tak de rsa apa kot. Kaki, jari & pipi semua dah naik kebas akibat terlalu sejuk. Anak Nora naik demam.. sian nye dia



Jom jengah sikit dalam




Tak sempat nak video ambil suasana rumah, lgipun, agak gelap. Tpi mmg seronot. Pernah tgk cite 'The Mist'? Tiba2 kabus datang serbu kawasan tu kan??? sebijik ok???


Mak ayah siap bgtaw awal2.. next time jgn la mai sini.. sejok teramat sesngt!!! Pakai water heater dgn suhu yg paling tggi sekali pn, xterasa apa.. sian durng..

Tpi tu la, pemandangan sangatlah cantik





Hari pertama berlalu dengan pantas, kami mnom ptg dan dinner kat dlm homestay je. Hujan mencurah2.. sejuk?? Jgn cakaplah... jari jemari kaku keras.. nak ke bilik air pon 'segan'



p/s: Rsanya entry paling panjang dan penuh gambar kalini

You Might Also Like

2 cutie berceloteh

  1. wahhhh i've never been to kota kinabalu. had less time to travel now. but in shaa Allah someday i will.

    ReplyDelete
    Replies
    1. you should my dear.. plan nicely & you will enjoy yourself

      Delete

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bila dh berumur ni (mcm la tua sgt kan), umie lebih suka cite2 yg lebih kpd fact ...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Akhirnya, acara kemuncak.. الحمد لله Alhamdulillah Siap sudah thesis yg diheboh2kan sg...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Husnu Zhon secara bahasa bererti 'berbaik sangka'. Husnu Zhon adalah cara pa...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм الحمد لله Alhamdulillah dh smpai Harini dh hari Jumaat, 20/7/2018 bersamaan Dhu'l...