Tiba2 jer

4:59 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм

Berkesempatan harini umie and the gang menjengah ke 'Restaurant Jaring'. Pilihan makanannya pergh!!! Torbayek!!

Hari ini, mcm biasalah; umie dgn mee kari. Geng2 umie dok memilih lauk pauk; jadi umie nak naik ke tingkat 1 (ramai org kot, so tgkat 1 ok sikit)

Ntah kenapa lah harini kan, gedik naik elevator. Padahal biasanya umie selamba je pakai tangga. Elevator mmg nampak uzur la kan, tpi berbau makanan, dok bercakap2 dlm hati; nsib bau sedap; kalau x mmg xmerasa la nak naik. Umie xtw nak tekan plak dh time tu, pdhal 1 floor je naik pn.. baru perasan, selama ni org lain la tekan kot kalau umie naik pon

Jari dok tekan tgkat 3; pastu terfkir, pehal tgkat 3, naik 1 floor je pon jdi 1st floor la ye x??? hadoi la mak aii!! So umie cpt2 tekan tgkat 2 plak dh

Related image

Elevator terbukak kat tgkat 2; penuh dgn kasut.. aramak!! opis org lah kot.. hehehe.. tutup balik (jenoh tekan button elevator utk tutup)

Masa elevator naik tgkat 3; tergerak ati; jgn tempat bukan2 sudah la.. otak dh pk bukan2 (terlalu byk tgk cite antu punya psl la ni).

TUDIA!!! Bila bukak, gelap.. yg ada cahaya matahari yg masuk dari tingkap dinding bangunan. Umie tekan button tutup; bukan sekali ye!! Berpuluh2 kali.. xmau tutup!!!!!! Umie tengok dalam elevator, ada sape2 yg tumpang tanpa umie nmpak? Subhanallah.. nak pi makan pun susah.. beristifar je lah dlm hati. Mulut tak habis2 menyalahkan diri sndri sbb mengada gunakan elevator konon

sudahnya elevator bergerak turun ke tingkat 2 (kat tempat yg penoh kasut tdi), tekan punya tekan utk turun ke tgkat 1 (boleh nmpak tangga naik ke tgkat 3 tdi tu gelap je.. geleng kepala umie, sbb sudahnya umie keluar dan turun pakai tangga.. imagine.. smpai kat tgkat 1, umie nmpak lift tdi baru bergerak turun ke level 1. Dok diam je umie sementara tggu geng2 yg lain.. Otak blur kejap.. la hai.. takut ape? Allah kan ada (teringat surah al hasyr..ayat 21 - 24 yg umie bru dgr sebelum keluar lunch tdi)

Image result for surah anzalna


Video ni xde kaitan pon ok? Cuma imagine msa naik jap tdi tu, bila pintu terbukak keadaan gelap cnggitu (tpi makhlok tu xde lah kan)


You Might Also Like

2 cutie berceloteh

  1. Fuhhh seramnya. Sebab tu xberani nak naik lif sensorang. Rela naik tangga lagi. Paranoid betul dengan lif, hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke Fatin? Akk plak suke sgt naik sorng2.. kekonon privacy.. ceh!!

      Delete

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bila dh berumur ni (mcm la tua sgt kan), umie lebih suka cite2 yg lebih kpd fact ...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Akhirnya, acara kemuncak.. الحمد لله Alhamdulillah Siap sudah thesis yg diheboh2kan sg...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Husnu Zhon secara bahasa bererti 'berbaik sangka'. Husnu Zhon adalah cara pa...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм الحمد لله Alhamdulillah dh smpai Harini dh hari Jumaat, 20/7/2018 bersamaan Dhu'l...