anak gadisku ke aLam persekoLahn

10:33 PM















BetOL kata datin @ kak sally/salma,
anak dara kami da pn besar & melewati alam persekolah yg totally baru bgi durang. Rasa cm baru jeRk semlm Balqis dok dlm kendongan, disusukan & ngaja 'taktih'. MmG sukar nak lepaskan Balqis tuk jalani kehidupan sekolah sndirian. dlm benak ni, mcm2 dok bermaen. huhu... but Alhamdulillah... segalanya berjalan lancar.

Balqis mmg excited sngt nak kesekolah baru. Manakala batrisyia hanya berkongsi kegembiraan kakak sambil menokok tambah cerita. Seminggu sblm hari persekolahan, kami bawa durang g 'shopping' eceh!!! Waktu memilih baju2, batrisyia sedikit merajuk bila tiada sehelai pun baju dibeli utknya. Aku bgtaw abie durang, belikan la tudung tuk dia. Bgi dia tadek terasa sngt hehehe... Siap beli baju, tumpuan kami tuk beli beg skulah hakhakhak... Aku terkezut gile tgk harga2 beg sekolah. Mak haii!! Punyalah zaman kini beredar pantas. Beg skulah pn lebih drpd rm50! hadoih!!! x hengat! Pilih punya pilih, ada lah satu beg poli yg aku berkenan sgt! Kakak da dok jauh2 da masa tu. Pelik jugak dgn pe'el dia. Apsal tade pape tiba2 nak wat perangai... Bila dah puas ditanya, baru dia menunjuk pd satu sudut. Rupa2nya, dia nak beg tRoLi!! waH! dah pndai memilih anak gadisku ini =P yg pasti, bukan kakak sorang menyorong beg troli, batrisyia jugak hakhakahak...

Bermulalah hari persekolahan. Aku sedikit cuak bila balqis perlu menaiki van. Sarah (anak datin) kira ok cikit, coz dia g nursery belakang sekolah jeRk pung... huhu... Kata abie, insya Allah bulan depan akak akan masuk ketempat yg sama. Bermcm2 pe'el aku peratikan dihari yg pertama. Yg meraung, yg berlari tak tentu pasal, yg menendang, yg siap tercangak2. Balqis 'belagak' pRo... hehehehe... Aty ku ok cikit sbb sekelas dgn sarah. Sekurang2nya dia boleh mmbawa diri {bukan ke anak gadisku yg sorang ni mmg sedikit mewarisi genetikku? peramah ewahh! =P} Kehulu kehilir la kami berulang alek peratikan balqis bersama2 sarah. Waktu lunch pun kami turun serta

Besok aku da start keje cm biasa. Ntah apa la khbar balqis yg sama sekelas dgn anak datin. Abie maseh bercoti bsOk. jdi, tugas utama dia ialah jdi spy jap tuk 2 ari kat sekolah balqis hehehe..

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...