bicara tentang hati

10:39 PM

kasih…perasaan yang lahir dari hati,
rasa kasih timbul disebabkan rasa cinta terhadap seseorang,
sayang dan ambik berat merupakan elemen yang penting dalam kasih,
kasih…lebih halus dari perasaan sayang,
kita sering cepat mengatakan sukar melupakan sesuatu kerana sayang..tetapi hakikatnya adalah kerana kasih….
kasih…apabila ditambah dengan suku kata ke..mak jadilah kekasih,
kekasih…title yang paling sukar untuk diperolehi,
untuk menjadi kekasih perlu ada keberanian dan pengorbanan,
perlu ada kekuatan belas ehsan,
perlu ada rasa sayang ambil berat..
kekasih…apabila ditambah dengan suku kata ku di belakangnya..maka jadi kekasihku,
bila sudah ada seseorang yang telah dipanggil kekasihku…maka bersedialah untuk menjadi tabah dan bersedia,
ungkapan kau kekasihku menunjuk persediaan untuk berkongsi,
persediaan untuk hidup bersama,
persediaan untuk menempuh dugaan dan cabaran tika bersama,
persediaan untuk menidakkan godaan dan prasangka..
jadilah seorang yang betul2 bersedia sebelum cuba menjadi kekasih…………

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...