tade pape yg bez berlaku mggu nie. cuma, windu jek benak ati nieh huhu.. ari khamis lepas, kebetulan abie xkeje. tugas dia lar mengambil ka...

budi bahasa

0 Comments
tade pape yg bez berlaku mggu nie. cuma, windu jek benak ati nieh huhu..
ari khamis lepas, kebetulan abie xkeje. tugas dia lar mengambil kami2 ni pulak.. ahok! umie lagi la suka, xpayah nak pening2 pk 'time management' kui3...

sampai kat KAFA, masa msih jauh tuk ambil gaban umie tu. Datin dok join sekali sambil2 kami bergossip (gossip okeh, bukan mengutuk!) =P
sedang sibok kami 'chatting' tiba2 pandangan umie tertoleh pd cikgu2 kafa yg sedang berbual dgn seorang 'ibu' dok hingar bingar memarahi.

'kak, tu pehal plaks?' umie menaikkan kening ala2 ziana zain pd datin. datin menoleh, muka ceria datin yg sedang ceria dgn story kami tiba2 bertukar. Dalam samar2, kedengaran suara 'ibu' tadi...

'sekali lagi saya dpt tahu, dia dipulaukan, tahulah saya nak buat mcm mana' sementelah dia pun berlalu dgn keruhan air dimuka. Hati umie terus terdetik, sekalipun salah cikgu, jgn dimarahi cikgu depan anak2. kelak anak yg rosak.

Umie & datin dgn mmbzkan diri bertnya tuk dptkan cerita sebenar. Rupa2nya, 'ibu' tadi adalah makcik pd anak yg diambilnya. Sianak sbnrnya, pernah dimarahi & dibabab cz tanak solat. sianak mengadu pd siibu, yg diapukul & dimarahi setiap hari sehinggakan siibu yg sarat mengandung datang 'menyerang'. salah cikgukah itu?!

bila cikgu tidak memperdulikan sianak, 'ibu' yg ditugaskan tuk mengambil anak tadi (kemgkinan siibu kandung dah melahirkan) apa lagi, menyeranglah! Persoalan disini, salah cikgu kh?! Hekeley! Comeon lah! kalo dh rasa dri sendiri tu betul sngt, SNDRI JAGALAH!!!! apa barang antar ke sekolah KAFA?! jga sndri & rasai sendiri 'kebaikan' anak itu. Umie bukan nak backup sesapa, tpi, umie sendiri xpernah nak backup anak sendiri. Walaupun baru2 ini, Balqis menceritakan yg duit belanja sekolah dimintak oleh rakan, umie xpernah nak g 'serang' sesapa. Kita sebagai IBU, musti pakai AKAL yg diberikan oleh ALLAH taala utk berfikir secara logikal.


begitu jugak lah kesnya dgn sum1 yg mengatakan umie rosakkan kehidupan dia. Dia mgkin x citekan hal sebenar. But then, umie ada maruah umie jugak. Sengaja umie letakkan sekeping gambar tuk menghiasi skype umie.


Taw2, sms makian dgn panggilan 'mother fucker' yg umie terima. Konon dia ckp umie yg kaco dia. Wah3... sesedap aty limpa dia nak ckp itu ini?! bila dia mendpt panggilan dri abie, dia KETAKUTAN & mengatakan yg dia TIDK MASUK cmpur! 'kepala tutttt', yg dia dok msg2 maki hamun tu ape? ada lagi umie simpan sms 'pangkat' yg dia berikan. Kalo umie masok court pun, umie taw, umie akan menang kes nie. cz yg 'menjolok sarang tebuan', sudah pastinya bukan umie. Comeon la, awak tu dh nak menikah! Bwk2 sedor diri sikit boleh?! Pikirin sejenak, kenapa hati tu busuk sgt dgn BEKAS PAKWE?! sbb dia xnmpak sedih dgn kehilangan awak tu?! woit! grow up will u?! hidup mesti diteruskan lar wei! awak dh bahagia, awk rasa org laen @ dlm erti kata rempit BEKAS awk xberhak bahagia?!


Hahaha... lawok3... ye, mama dia ada SMS, SMS taw, bukan kol!!! cm tue ke cara terbaek tuk selesaikan masalah 'anak kesygn'?? Sory to say la, kalo anak umie, g maki wanita laen dgn perkataan 'MOTHER FUCKER', umie akan kol wanita berkenaan utk MINTAK MAAF cOz kalo umie cerita dari A-Z pun, KEMENANGAN ttp berpihak pd umie! Xkisahlah cantik cmner dia pun, kalo sekadar muka je cantik tpi aty busuk, xguna jugak!


But 1 thng la, kalo dia nak idop kat KL ni, dgn perangai cm tue, sory to say r, sndiri maw hengat pe yg akan terjadi. awak budak lagi, sok lusa taw lar hows life kalo 'treat' owg cmner awak treat umie.



wateva it is, its life! Inilah kehidupan sebenar. Sbb cinta, mabok cinta, putus cinta, wanita akan 'membangsatkan' diri tuk 'membangsatkan' wanita lain. Err, betul ke umie ckp?! ahokS! LU PIKIRLAH sndrik!



You may also like

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...