Friday, April 10, 2009

ketenangan dipagi jumaat

wah! best2! bsok coti! bleh tdo sampai hari cerah {tipu3! bgun seawal 5 pgi jugak huhu}

actually, dri semalam emo umie ni xbrapa nak bahek huhu... hari ni pulak, kenalan umie dri ump kol umie...

'salam kak'
'yez dear, lama xdgor cite. hengat da kawen! kui3'
'isk3..! bwk ngucap, sya study lagi la akak..'
'mane la taw kan kui3...'
'isk akak ni, xbaek doakan sy mcm tue taw. doakan la sya grad cpt2'
'mmg akak doakn pong! siap cpt kawen plaks taw'
'akak! nak kene fire ni'
'kui3... adik fire, akak elak..'
'amboi3... sood btul taw! eh akak.. ada hal nak bgtaw ni'
'ermh? iye adikku syg.. ececeh... knp?'
'erm... sum1 wat entry & kutuk akak'
'hah??!! gapo kediO?' aty da xtenang dh ni
'kebetulan sy on9 tdik, terpandang satu entry.. dia xmention nama, but still taw akak la'
'hmm.. biarla dia. janji idop dia tenang sudah'
'tpi kami tahu yg akak bukan kaco dia pun! dia yg dok maki2 akak, dia yg dok msg2 akak hina bagai'
'xpe3! akak no hal la. small matter. sok lusa dia akan hadapi yg lebih terok drpd akak okeh?' hamek satu kali umie sumpah! hape psl ntah umie ckp g2 huhu, xbahek plak!
'rasa cm nak g bom je page dia'
'jgn!!!! pls.. kalo adik syg akak, tlg jgn ggu ok? i got nothng to do with these anymore..' 'tapi kak, dri cara dia, mcm la dia tu hebattt sgt sampai akak nak kaco dia. ingt dia tu anak puteri buyong ka?'
'eh! test dh abih ka?' saje umie tukar topik
'ni yg adik xsOka ni.. eii! marah betul taw!'
'adik3.. dgr sini. biar la apa jgk dia ckp ok? akak malas dh. dia dh cukopt matang tuk fhm apa jgk yg trjadi. akak tanak jmpa dia kat akhirat kelak, so, bahek akak maafkan dia, OK??! if adik syg akak, tolng jgn wat pape @ ambush dia! pls!!! akak mnx jasa baek adik ni'
'ermh.........' satu keluhan besar disitu
.
conversation kami mati disitu. umie terpana seketika. terpandang satu sisi gambar pu3 ksygn umie. huRmh! terus lupakan kejadian tdi. tiba2 plak lapo terus perut nie {xsekolah punya perot! umie nak diet pong xjdik huhu}

waktu terpandang lenggokan dahan2 pokok dipukul angin, umie menarik nafas panjang. Kenapa ada jugak gadis yg cm tueh ek? hmm... biarlah... bak kata sum1 yg amat umie sayang, [biar la umie, dia mmg ada 'weng' sikit]. Bukan masalah weng x weng, tpi, dia baru jerk idop dlm dunia ni & blum sampai pun kat KL nih. Pi mai, pi mai, tang tu jugak hang nnti. bila dh terkono btang idong sendiri, rasa2 dia boleh ke terima sebagaimana yg umie terima? lantak ko la budak oit! umie hormat dia coz 'mak' dia yg msg umie mnx maaf. but then, kalo lah anak umie yg wat cm tue pd org laen, umie akan direct tepon utk minx maaf secara direct, bukan MSG coz makian yg dia berikan ialah menjatuhkan martabat seorang wanita & dia sebagai gadis. but then, its life, what around, goes around. we will see whats going to happen. pd umie, umie x kisah pun. malas nak amek pusing hal org. buat sakit kepala. satu hari nnti, dia akan ingt balek umie & . . . . :D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...