Cite diet lagi

8:28 AM


Umie since da 'kecOt' sikit dh ni, mmg teruje je bila tgk mende2 yg berkaitan dgn diet lalala... bukak2 je tenet, terperasan satu perkataan yg menarik minat umie 'Experts Reveal: 15 Small Diet Changes for Big Weight Loss' (dari Yahoo) waaaaaa... jom kita zaaass..



1. Drink water with lemon to rev up your metabolism.
2. Listen to your hunger.
3. Don't buy diet food.
4. Eat a salad for lunch every day.
5. Eat on a schedule.
6. Start juicing...drinking vegetable juice, that is!
7. Always carry almonds with you.
8. Add psyllium and flaxseed into your diet.
9. Add protein to every meal.
10. Drink alcohol sitting down. mmg x hamek kot
11. Watch out for carb serving sizes.
12. Choose Greek yogurt over other types of yogurt.
13 Skip the mayo and choose mustard instead.
14. Ditch the sugary drinks for good.
15. Experiment with new recipes.

Utk number 14 tu, umie mmg jarang minom air manis2 ni.. so... umie ada 13 je tok menjayakan diet umie.. chayok3 umie!!

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • Salam Jumaat semua.. 
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...