Tukar sekolah

8:24 AM

Bizi ka umie? Ye!!! Xde msa ka umie?? err.. ada la secoet.. awat xupdate? Errrr... hak3!!!

malas nak cite knp umie xboley nak updatekan ini celita.. bytheway, kakak & adik xde sekolah kat SKSB lgi da.. now both of them da transfer g SKSP (Sekolah Kebangsaan Seri Pristana)

Spt biasalah, akibat mslh2 yg tidak dpt dielak kn, semua kelengkapan mmg very the last minit baru beli. Syukur Alhamdulillah, semuanya tiada msalah.. Sampai lah ke bab transport.. hadeh! Mola2 mmg umie setuju je dgn Abie utk dianto dek van.. but pd suatu petang tu, Balqis balek umah menangis2 sbb tak dpt kayuh basikal (basikal tu adiah dari Mak waktu bday dia last year, happens to be Batrisyia waktu tu mmg ada small bike & still xpndai kayuh 2 tayar) since coti sekolah, Batrisyia dh pandai la mengayuh. Apa lgi? Sian la plak kat sikakaknya asyik beralah. Amokan umie ialah, both of you masuk dlm rumah & dua2 xpyh naek!! Lagi senang! Haaa.. kan dh mendapat.. So umie ambil keputusan since sekolah teramat lah dekatnya dgn membeli siadik sebijik lgi basikal & both of kayuh lah kayuh g sekolah, apa mcm?? Satu semangat utk bgi durng 'syok' utk ke sekolah baru tu kan??



Biru basikal kakak yg lama & pink ialah basikal adik yg baru.. both model yg sama & umie baru je tukowkan tayar kakak kepada tayar yg sama mcm siadik.. msa ni, tayar kakak dh botak da.. uhuk3!!

Smpi la ke 'acara' pembukaan sekolah.. bersemangat la, kayuh beskal what :P dengan cuaca yg agak panasnya, tgk durng sian je la pulak :( but then, yelah, sekolah dekat je kot kan.. erm..

Sekolah, yup!! mmg umie setuju teramat sangat, bersih, teratur & arrangeable lah.. (err!! betul ke apa umie ckp ni?) bytheway, mmg pelajar2 pun sikit jelah.. coz durng beratur kat lobby sekolah, mmg rsanya dlm 100org kot?

abie g naek pejabat utk tgk budak2 ni kelas apa, wahhh! kemaen vogue ok nama2 kelas nya.. tiba2 je ada org tarik baju umie.. kebetulan umie xpakei spek plak tu.. ada sorang budak kecik yg dok sengey2 kat umie.. jenoh umie fokuskan bebola mata

"umie balqis, balqis class apa?"
"Balqis class 4UPM"
"sama lah, sara pun 4UPM" umie tgk Sara dok pegang tangan Balqis & ajak berbaris, kelibat Abie dh xde dh, dok bwk siadik g berbaris kat class 3UKM. Sara & Balqis, mmg jodoh korang ni kuat betul la :P





but then sbb class si adik sebelah bangunan laen, jdi umie xsempat nak snap gambo uhuk3!! sorry ye dik

You Might Also Like

2 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...