Wednesday, January 11, 2012

Tukar sekolah

Bizi ka umie? Ye!!! Xde msa ka umie?? err.. ada la secoet.. awat xupdate? Errrr... hak3!!!

malas nak cite knp umie xboley nak updatekan ini celita.. bytheway, kakak & adik xde sekolah kat SKSB lgi da.. now both of them da transfer g SKSP (Sekolah Kebangsaan Seri Pristana)

Spt biasalah, akibat mslh2 yg tidak dpt dielak kn, semua kelengkapan mmg very the last minit baru beli. Syukur Alhamdulillah, semuanya tiada msalah.. Sampai lah ke bab transport.. hadeh! Mola2 mmg umie setuju je dgn Abie utk dianto dek van.. but pd suatu petang tu, Balqis balek umah menangis2 sbb tak dpt kayuh basikal (basikal tu adiah dari Mak waktu bday dia last year, happens to be Batrisyia waktu tu mmg ada small bike & still xpndai kayuh 2 tayar) since coti sekolah, Batrisyia dh pandai la mengayuh. Apa lgi? Sian la plak kat sikakaknya asyik beralah. Amokan umie ialah, both of you masuk dlm rumah & dua2 xpyh naek!! Lagi senang! Haaa.. kan dh mendapat.. So umie ambil keputusan since sekolah teramat lah dekatnya dgn membeli siadik sebijik lgi basikal & both of kayuh lah kayuh g sekolah, apa mcm?? Satu semangat utk bgi durng 'syok' utk ke sekolah baru tu kan??



Biru basikal kakak yg lama & pink ialah basikal adik yg baru.. both model yg sama & umie baru je tukowkan tayar kakak kepada tayar yg sama mcm siadik.. msa ni, tayar kakak dh botak da.. uhuk3!!

Smpi la ke 'acara' pembukaan sekolah.. bersemangat la, kayuh beskal what :P dengan cuaca yg agak panasnya, tgk durng sian je la pulak :( but then, yelah, sekolah dekat je kot kan.. erm..

Sekolah, yup!! mmg umie setuju teramat sangat, bersih, teratur & arrangeable lah.. (err!! betul ke apa umie ckp ni?) bytheway, mmg pelajar2 pun sikit jelah.. coz durng beratur kat lobby sekolah, mmg rsanya dlm 100org kot?

abie g naek pejabat utk tgk budak2 ni kelas apa, wahhh! kemaen vogue ok nama2 kelas nya.. tiba2 je ada org tarik baju umie.. kebetulan umie xpakei spek plak tu.. ada sorang budak kecik yg dok sengey2 kat umie.. jenoh umie fokuskan bebola mata

"umie balqis, balqis class apa?"
"Balqis class 4UPM"
"sama lah, sara pun 4UPM" umie tgk Sara dok pegang tangan Balqis & ajak berbaris, kelibat Abie dh xde dh, dok bwk siadik g berbaris kat class 3UKM. Sara & Balqis, mmg jodoh korang ni kuat betul la :P





but then sbb class si adik sebelah bangunan laen, jdi umie xsempat nak snap gambo uhuk3!! sorry ye dik

2 comments:

Redbloodsnow said...

Uiii..lawa nak beskal tu taw.suka tgk :)

Um!3 4n!$ said...

ngeee... tu la psl nye :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...