Mulanya adik demam biasa2 je.. Umie mmg bwk adik ke kinik, tpi owgnya, punya lah rmai smpi umie rsa rahap kesabaran utk menunggu giliran mmg...

Adik hospitalised

0 Comments
Mulanya adik demam biasa2 je.. Umie mmg bwk adik ke kinik, tpi owgnya, punya lah rmai smpi umie rsa rahap kesabaran utk menunggu giliran mmg teruji. Ksmpulnnya, hnya amek ubat kat kinik. Keesokn harinya dpt news yg agak merisaukn umie. Anak jiran mak positif denggi n si adik plak demam berulang2.. Mula2 g kinik, ingtkn nk dptkn surat reffer.. Last2 atas advise dayah, umie trus anto adik g tropicana medical cntr.. G je emergency, tup2 doct tahan trus due to hydrated n suhu bdn yg trlalu pns..
Rabu night - 11/1/2012




frankly, demam adik acapkali berulang2.. 1st blood test menunjukkan blood count on sumthing terlalu low & selalunya, kalu blood count low mmg akan menjerumus kearah DENGGI.. aduyaii (which i cannot even recall back amendenye) so, berkampung lah umie kat tropicana dgn selonok2nya.. 1 thing psl Tropicana Medical Center ni kita xperlu tggu GL utk ward arrangement. Durng yg akan uruskan.. tup2, umie sign je & adik da dpt bilik.. walaupun 5 bedded, jadilah drpd dok bertenggek kat emergency ward.




yg pelik demam adik hanya pd waktu ptg & malam je.. erm.. cmne je? Doct kata, selalunya demam malam mmg dh sah2 la denggi.. aduhh!! lgi la umie cuak.. Abie siap provide kan 100Plus berbotol2, dismping adik kene drip jugak.. moncong je moka siadik.. kuat la anak dara umie sorang ni..

next day, da start ok dah.. siap maen tab sume bagai..

da boleh senyum da, siap nonton tv bagai :P
but mlm nye, again adik demam :(

yg umie pon cbok nak bergambo same :P
3rd day, aduhh!! moka da lemau da masa ni.. uhuk3!! adik siang hari je mmg cargas la.. pas pkl 6, start la menung je dah..




budak ni mmg aktif.. siap tab la, tenet la, amek gambo la, abeh sume2 kwan2 kat dlm bilik tu dilawatnya.. ermm.. boring dh la tu.. tu blom dgn tarik umie mnx doktor lepaskan dia balek lagi tu.. fuhhh!! teramat lah streesnya uhuk3!!







bleh thn jugak siadik amek gambo ye.. erm.. gud3..


4th day.. umie da mmg sakit palak & badan da rsa xsehat.. umie mmg nak jugak2 balek.. xkira.. mmg la adik still on off demam.. but umie da pk, budak ni kene bgi air kelapa @ wat air penawar.. g wat blood test smpi dua kali.. mmg dh ok, normal but still on off demam.. erm.. last2 doct bgi kebenaran dgn syarat kene sign take own risk form

xmenyabo2 da nak balek ptg sabtu - 4th day

cian plak kat budak amir @ boboboy yg dok sebilk dgn kitowng..


cmne pun, hope adik recover completely since tonight ada followup uhuk3!!


You may also like

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...