Emo nye

10:05 AM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм




Hari ini umie agak 'down'. Deal dgn seorng seller ni, tpi umie cancel sebelum deal btol2 'ON'. Salah umie sebab cepat2 bayar 'lock' utk letak nama. Dri 16 October sampai harini, seller tak nak pulang semula lock payment.

Salah fahaman umie ke ye?

* Tarik diri duit burn (bila kutu dah jalan)


erm.. kutu blom jalan lagi kot.. so?

X pe la.. salah umie sbb xpk dlu sebelum buat apa2 keputusan.

Yg buat down ialah, seller dgn 'kerek' nye bercakp mcm kita ni plak hutang dgn dia..

Bukan sekali tw umie kene.. dh beberapa kali mcm ni.. sebelum ni 'kutu suasa'. Setengah tahun umie tggu. Kejap kata dh tempah, kejap kata stuck kat KLIA. Kejap kata blom buat. Kejap kata player kutu lain xbyr (org lain xbyr salah umie ke??). Bila minta duit, katanya dia dh byr duit utk booking brg.

Mana satu ni? Kejap kat KLIA, kejap player lain xbyr, kejap cmtu kejap cmni.. setengah tahun kot.

Bila buat report, mula la kata kita ni xmemahami lah.. x paham lah, x itu lah, xini lah. Sape yg mangsa sekrang ni?

Meniaga pun meniaga la dgn jujur. Jgn la sampai pijak2 kepala customer. Customer dah bgi muka, jangan la mintak lebih pulak. Kita ni manusia. Tahap sabar ada had.




Bukan semua yg mcm ni. Yg bagus, yg baik hati; yg jauh lebih jangkauan perniagaan pun ada. Yg jdi BFF umie pn ada.. Subhanallah..

Bukan semua.. tetapi, segelintir ini lah yang sebenarnya akan meninggalkan impak pada peniaga2 yg jujur & baik hati ini

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...
  • Salam Jumaat semua..