Emo nye

10:05 AM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм




Hari ini umie agak 'down'. Deal dgn seorng seller ni, tpi umie cancel sebelum deal btol2 'ON'. Salah umie sebab cepat2 bayar 'lock' utk letak nama. Dri 16 October sampai harini, seller tak nak pulang semula lock payment.

Salah fahaman umie ke ye?

* Tarik diri duit burn (bila kutu dah jalan)


erm.. kutu blom jalan lagi kot.. so?

X pe la.. salah umie sbb xpk dlu sebelum buat apa2 keputusan.

Yg buat down ialah, seller dgn 'kerek' nye bercakp mcm kita ni plak hutang dgn dia..

Bukan sekali tw umie kene.. dh beberapa kali mcm ni.. sebelum ni 'kutu suasa'. Setengah tahun umie tggu. Kejap kata dh tempah, kejap kata stuck kat KLIA. Kejap kata blom buat. Kejap kata player kutu lain xbyr (org lain xbyr salah umie ke??). Bila minta duit, katanya dia dh byr duit utk booking brg.

Mana satu ni? Kejap kat KLIA, kejap player lain xbyr, kejap cmtu kejap cmni.. setengah tahun kot.

Bila buat report, mula la kata kita ni xmemahami lah.. x paham lah, x itu lah, xini lah. Sape yg mangsa sekrang ni?

Meniaga pun meniaga la dgn jujur. Jgn la sampai pijak2 kepala customer. Customer dah bgi muka, jangan la mintak lebih pulak. Kita ni manusia. Tahap sabar ada had.




Bukan semua yg mcm ni. Yg bagus, yg baik hati; yg jauh lebih jangkauan perniagaan pun ada. Yg jdi BFF umie pn ada.. Subhanallah..

Bukan semua.. tetapi, segelintir ini lah yang sebenarnya akan meninggalkan impak pada peniaga2 yg jujur & baik hati ini

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Akhirnya, acara kemuncak.. الحمد لله Alhamdulillah Siap sudah thesis yg diheboh2kan sg...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Rules: Follow blog ini *wajib Follow semua peserta segmen. List akan diupdate da...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bab2 contest2 tag cenggini mmg THORBAYEK Anyway, jom2 kita join The rules are s...