KDrama

11:29 AM

Ni herol (adik bongsu umie) punya pasal la ni.. sebelum ni mengajar anak2 umie tgk cite 'Master's Sun'. Udah jdi ketagihan menengok cite Korea la pulop budak2 ni... Hades..

Ini lah dia pencetus 'ketagihan' budak2 tu

Actually, umie pon same 'langut' kuang3

Ape je cite ni? Lai3 kasi sinopsis ckit

Master’s Sun merupakan Kdrama dibintangi oleh So Ji Sub (Joo Jоong-won), Gong Hyo-jin (Tae Gong-shil), Seo In-guk (Kang Woo), dan Kim Yoo-ri (Tae Yi-ryung). Kdrama ini cukup unik karena menyatukan genre Horor, Fantasy, Romance, dan Comedy.

Master’s Sun adalah drama Korea berunsur komedi romantis horor. Kerana perpaduan unsur-unsur tersebut, Master’s Sun sukses meraih rating tinggi saat ditayangkan SBS pada tahun 2013.

Master’s Sun merupakan serial drama Korea dengan jumlah 16 episode, yang menceritakan cerita cinta dari Joo Won Joong (diperankan So Ji Sub) dengan Tae Gong Sil (Gong Hyo Jin).

Joo Won Jong adalah seorang CEO yang memiliki karakter dingin serta ambisius. Dia selalu menilai hubungan antara manusia dengan satu hal, yaitu DUIT. Tae Gong Sil adalah pembantu dari Jong Won Jong yang dikenali dgn sifat sensitif dan menderita insomnia takut, akibat kecelakaan yang pernah terjadi, dia mempunyai kebolehan melihat hal-hal selain manusia @ hantu.

Dua tokoh utama Joo Won Jong dan Tae Gong Sil kemudian menjalin cerita cinta. Joo Won Jong mulai mempercayai bahwa Tae Gong Sil dapat melihat hantu. Kemudian jatuh hati kepadanya dan berusaha untuk selalu melindunginya.

Abes satu episod, udah masuk episod lain la pulop



Goblin
Kim Shin (Gong Yoo) diceritakan bahwa sebelumnya adalah seorang panglima perang yang sangat hebat tetapi karena sesuatu hal dirinya difitnah sehingga atas perintah raja, Kim Shin kemudian dibunuh dengan ditusuk menggunakan pedangnya sendiri, setelah Kim Shin meninggal banyak orang merasa sedih karena Kim Shin orang yang baik. Kim Shin diberi kesempatan untuk hidup kembali menjadi seorang goblin, namun dirinya juga diberikan hukuman bahwa pedang yang menancap ditubuhnya akan tetap ada sampai nanti akan tiba saatnya orang yang dapat mencabut pedangnya tersebut dan membuat Kim Shin meninggal dengan tenang. Setelah beberapa tahun, suatu saat Kim Shin menolong seorang wanita hamil yang tengah kecelakaan wanita tersebut seharusnya meninggal pada saat itu namun diselamatkan oleh Kim Shin hingga wanita tersebut melahirkan seorang bayi wanita bernama Ji Eun Tak (Kim Go Eun) yang para hantu menganggap bayi tersebut sebagai pengantin goblin.


Dari kecil Eun Tak dapat melihat hantu, Setelah Eun Tak berusia 8 tahun ibu Eun Tak meninggal dihari ulangtahunnya, Eun Tak kemudian harus hidup dengan makciknya yg kerap bersikap kasar padanya. 10 tahun kemudian, di hari ulang tahunnya Eun Tak membuat permohonan supaya dirinya mendapat pekerjaan, dapat pergi dari keluarga makciknya dan mendapatkan kekasih, tanpa disengaja doanya didengar oleh Kim Shin. Dari sinilah kemudian Eun Tak dan Kim Shin menjadi sering bertemu. Sementara itu, seorang malaikat maut bernama Wang Yeo (Lee Dong Wook) sedang mencari2 Ji Eun Tak yang seharusnya meninggal bersama ibunya pada saat kecelakaan namun selamat karena ditolong oleh Kim Shin.


mcm2 hal la budak2 ni... sudahnya umie 'gelak sorang2' dgn komidi2 ni.. ok jugek... layanz..



p/s: rsanya entry paling panjang kot hahahahah...
tpi kan, bila tgk cite KDrama ni, umie teringat kat Hidayah... alahai... rindu nye kat dia

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...
  • Salam Jumaat semua..