Tuesday, June 23, 2009

Kenangan Oh Kenangan

Bila terbaca posting 'datin', ati umie benar2 tersentuh. Itulah tandanya persahabatan. Tingat lagi msa kije kat E.Lid dlu2.... pgi2 selalunya merempit dgn syah; samada dia bonceng, umie bonceng @ kami konvoi. Mmg indah waktu tu. Kdng2 nek keta dgn datin plak.. Yg bez, sambil2 mendendangkan lagu 'Gingerbreads ~ Kau kurindukan @ Kucari Damai dihati xpun dgr Sinar.FM

Sambil2 kami bercerita, kok ye ade saja cerita tiap hari jumpa pun! Paling bez, umie dh la minah rempit, so, mencilok2 nie mmg favorite umie. Sambil syah dok peluk pinggang kerengga umie (woit! taw r fontot busat!!! huhu!!! diam2 sudEh!!!) moto X-Cite Modenas umie meluncur kedestinasi. Pagi2, tiada lain, roger2 dgn datin suwuh mai cpt tuk join bekfez kat mapley jln 223. Ape lagi, roti kosong, roti telur, nasi lemak @ roti sardin yg akan menjadi pilihan kami. Kopi ais yg paling best kami akn order! Peh tu, siap la seharian umie xbleh kencing huhu..

Tengahari, samada kami wat party tupperware, kami akn ramai2 keluar g makan kat tempat yg sama. Mana ada lagi tempat lain. Kot ari jumaat la, kami nek keta ramai2 g makan kat sect.19 pj.

Paling xthn, bila tiba waktu 3ptg. Kot ada saja la yg dok kolling2 nak pas mengantok tahap badigol sood pada geng2 lain!!! Yg bez, syah kolling umie yg selang beberapa meja je drpd umie.


'Kak.....' suara lemah drpd corong tepon.
'Syah??!! knpa? sakit ka?' muka umie cemas sambil dok jengok2 kat tempat syah yg jauhnya hanya 'sekentot'!
'Syah xlarat da nieh kak... da nak tersembam dh kat monitor nie... syah nak pass ngantok syah kat akak'
'Hampeh ko syah!!!' umie lihat syah mengekek sambil dipegangnya monitor didpn. Bergego2 monitor ekoran gelakan syah, coverup lar kunun!!!!
'Kureng hang syah!!!' tup2... dh giliran datin la pulak dok kolling molling!! hadesh!! umie jgk yg menjdi mangsa! Yg xthn tu, siap bunyik nguap plak tueh! Dgn kita2 sekali ikot ngantok!


Balek pulak, tepat2 pkl 6ptg, umie dh standby dh!! Syah ready jer. Berdesup kami balek kdng2 dok sama lawan dgn datin. Kui3...

Masakan kenangan itu berulang kembali, adalah suatu yg mustahil. Kenangan yg terindah itu akn umie sematkan dlm frame seandainya kenangan2 itu semua mmpu kita lakarkan pd lukisan nan indah....

* Posting ini umie tujukn khas buat staff2 yg pernah sebumbung dgn E.Lid, yg masih kat E.Lid @ yg dh dipos balek ke sabah nun!! Tut!!! Kamek windu sama kitak!!!


2 comments:

Sally said...

ya..memory tak kan berulang dah..dah jadi sejarah.. uwaaaaa I miss the time we used to share the conversation we use to have actually I miss everything....

NuR Pu3 said...

i misZ tOo.... tut, ct payung, stephanie, syah, & d rest of our geng, kn bagus bleh lepak2 cm dOlu2 balek... =(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...