Thursday, May 31, 2012

Bantal Sejuk

Jom share ckit...

Umie dlu mmg pernah pakai mende ni.. lama daaaaaa.. ghase2 10years ago.. Masa tu Balqis kecik2 lgi.. Balqis plak mmg soka demam uhuu.. So beli la bantal ni.. mmg baguss!! xperlu la nak jelom2 kepala tgh2 malam sbb bantal ni dh mmg sejok.. Umie plak mmg ada migrain & paling xsoka time tdo, bila bangun je, bantal basah dgn peluh2 kat belakang leher sbb rambut umie tebal.. erm.. since pakai, mmg xde la peloh belakang leher.. tdo pun nyenyak je (cuma sedikit menjengkel kan sbb bunyik air dlm bantal tu)

Now, mende ni keluar balek.. apa lgi???? Rembat la sorang satu!!!Berfungsi seperti " cool Fever" mampu menyerap kepanasan badan , Sakit Kepala seperti Migrain . Amat sesuai untuk semua peringkat umur .. kanak2, Remaja , Dewasa .

Produk ini dihasilkan oleh bahan cecair ubat tradisi, tidak mengandungi sebarang bahan kimia yang menyakiti badan kita dan permukaan bantal adalah anti bakteria.

Fungsi utama bantal sejuk kesihatan ialah mengurangkan kepanasan badan yang disebabkan lebih makan barang gorengan atau pedas. Kesibukan harian menyebabkan keletihan badan, tekanan sosial atau pekerjaan yang menyebabkan sakit kepala, kekurangan tidur, sembelit, kesakitan otot-otot, pinggang, tangan, kaki dan bahagian leher.

Bantal ini juga boleh menolong mengubati tekanan darah tinggi dan mengurangkan sakit-sakit sengal. Bantal sejuk kesihatan ini tidak boleh dijemur dibawah matahari dan perlulah dijauhi daripada benda tajam.

Sejak ianya dikeluarkan, banyak kegunaan telah dibuktikan dan keberkesanannya. Diantara fungsi-fungsi dan kegunaanya adalah:

� Mengatasi perjalanan darah disamping memperkuatkan daya tahan serangan penyakit.
� Mengatasi keletihan dan ketenangan badan kita.
� Mengatasi kesusahan tidur dan tekanan sosial yang menyebabkan kesakitan kepala.
� Kesibukan harian menyebabkan kesakitan otot-otot di tengkuk, pinggang, kaki dan tangan.
� Menolong mengurangkan tekanan darah tinggi dan sakit sengal atau sendi-sendi.

Kegunaan

� Letakkan dikepala : Susah tidur, sakit kepala, keletihan, ketenangan dan tekanan darah tinggi.
� Kesakitan otot-otot pinggang, tengkok, kaki tangan dan bahu, letakkanlah di bahagian-bahagian yang perlu.
� Wanita yang hamil dan penyakit asma, gunakan dibahagian kaki sahaja.
� Bantal ini perlulah dijauhi daripada dijemur dibawah matahari, benda-benda panas, benda tajam dan api.

Nak tw cmne beso nye bantal yg umie beli ni??? jeng3...

Ngam kan??

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...