Monday, November 14, 2016

Safar 14, 1438


وَإِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللَّهِ لَا تُحْصُوهَا إِنَّ اللَّهَ لَغَفُورٌ رَحِيمٌ

“Dan jika kamu menghitung-hitung nikmat Allah, niscaya kamu tak dapat menentukan jumlahnya. Sesungguhnya Allah benar-benar Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.” (Qs. An Nahl: 18)

Terima kasih Allah atas hembusan nafas yang Engkau pinjamkan kepada kita sampai hari ini. Ucap syukur pada ALLAH kerana masih pinjamkan kita nafas untuk teruskan hidup ni. Walau sesukar mana sekalipun, nafas ini yang akan membawa kita menyususi kenangan-kenangan yang bakal tercipta.

2 mggu ni, umie xbrp nak sihat.. Tonsillitis.. Jdi demam berulang2

Sarapan

Makan sesudu, pastu xboleh nak mkn dh.. nape je la..

Ya Allah,baru sedar bahawa selama ini nikmat percuma yang diberikan langsung tidak dihargai. Kini, ketika Kau tarik nikmat itu, umie mula sedar bahawa diri ini alpa untuk mengucapkan syukur ketika dulu makanan yang masuk ke mulut dapat dihadam. Ketika badan lesu, terucap kalimah yang paling indah iaitu namaMu.

Kadangkala diri ini lupa bahawa nikmat yang Kau tarik bukanlah untuk menyiksa hambaMu malah untuk menyedarkan hambaMu bahawa Kau limpahkan kasih sayang kepadanya. Terima Kasih, Ya Allah. Diriku sedar bahawa sakit yang dideritai bukanlah satu penderaan,namun sebagai satu ujian agar diriku tidak terus leka dibuai arus dunia. Diriku mula terfikir penderitaan yang ditanggung oleh insan lain. Semoga Allah mengurangkan kesakitan yang dialami.

AamiinNo comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...