Beralah sekian kalinya ~ Terakhir

9:03 AM

Biarpun pedih, inilah kenyataan yg harus aku tempuh. Biarpun melara, inilah hakikatnya. Cukuplah aku dijadikan 'option' terakhir. Cukuplah aku mengabdikn semua ini. Dan cukuplah herdikan yg kau hadiahkan biarpun semua ini sbnrnya kesalahanmu. Kenyataan yg sebenarnya ialah :~ kau memilih aku saat kau sendirian & tidak diperlukan (aku sbnrnya sedar, akan ada suatu ketika, aku kau tinggalkan jua bila kau sudah punyai dia), kau meninggalkn aku utk kali yg ketiga (knpa setiap kali kau tinggalkan aku, ketika itu aku jatuh tersembam kebumi tanpa bantuan sesiapa), dan kenapa aku sebenarnya yg paling memahami dirimu sedangkan aku bukan pilihanmu (biarpun tidak pernah sesekali aku meminta kau meneruskan dgnku). Ya... Inilah kesalahanmu! Kau tidak berani utk berdiri menegakkan apa yg sebenarnya telah kita alami!

=)) cukuplah kali ini rsanya. Tidak sesekali aku dambarkan kau kembali kali ini. Biarlah ianya berlalu... berlalu meninggalkn kita & mendewasakan kita. Sudah aku tangisi semua ini 2 bulan lalu tanpa kau sedari. Sudah aku sesali semua ini penghujung april lalu. Dan april, may & june telah pun berlalu meninggalkan kita. Dan kini, July bakal menyaksikan aku berdiri teguh utk menghadapi kesemuanya ini.. sndiri... utk sekian kalinya....






Kdg2, apa yg ati n akal kte ingnkn, xkan sma dgn yg kte dpt. Biarpn keinginan kelebhi kemampuan, nmun bila smpai pd satu2 thp, jiwa akn trus mmberontak shgga ketulusn jwa dpt mengetahui apa sbnrnya yg kita nak. Btol x yuz?








Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan
Nanti kita pun tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang bererti
Semoga kepergiaanmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu ku lawan kesepianku

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...