Bila bicara tntang hati

6:48 PM

Melupakan seseorang yang pernah bertakhta di hati tidaklah semudah menformat hardisk mahupun menghantar file ke Recycle Bin, press "delete" ataupun "empty the recycel bin" kekadang akan timbul rasa untuk "restore" file yang ada "ke tempat asalnya" tetapi apa yang terputus, kasih yang terlerai pastinya sukar untuk tersambung semula.., mungkin ianya memerlukan wonder magical...

Hubungan cinta, kasih yang intim yang terbina suatu ketika dulu mungkin terlalu sukar dilupakan terutama untuk orang perempuan.., hubungan cinta yang baru dengan orang yang baru takkan sama kualitinya dengan cinta pertama.., kekadang berguguran air mata tanpa sedar..mengenang kisah yang lalu...

Siapapun kita, betapa kerasnya hati kita, betapa metal ataupun brutal jiwa kita untuk menahan sebak, kita tetap memerlukan ketahanan jiwa untuk sembuh.. andai sembuhpun luka di badan, parutnya tetap ada.., apalagi luka di hati...

Apapun itulah kehidupan.., apa yang berlaku dalam hidup ada pengajaran dan hikmahnya.., ada orang menemui kebahagian dalam cinta dan ada pula yang kecewa.., sejauhmana pun kita kecewa, sentiasa yakin dan percaya bahawa masih ada hari esok yang menjanjikan harapan.. someone somewhere is waiting.., only time will tell when....,

... dan berdoa kepada Ilahi moga2 cinta insani yang hadir dalam hidup adalah cinta yang tumbuh dari anugerahNYA - membawa bahagia dan rahmat hingga ke akhir hayat


YUS=> akak copy cetusan ini agar dpt dikongsi bersama ;)

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Akhirnya, acara kemuncak.. الحمد لله Alhamdulillah Siap sudah thesis yg diheboh2kan sg...
  • bagus jgk utk kita tahu loading time utk blog kita.. menatang ape tu 'blog loading time'? Apabila pengunjung membuka blog anda ian...
  • Kadang2 penyakit jgk group whatsapp ni tw.. main bantai msg masokkk je lah.. yg nympah nye, xkira la pkl brp pun.. umie siap sound lgi bos...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Rules: Follow blog ini *wajib Follow semua peserta segmen. List akan diupdate da...