Bila bicara tntang hati

6:48 PM

Melupakan seseorang yang pernah bertakhta di hati tidaklah semudah menformat hardisk mahupun menghantar file ke Recycle Bin, press "delete" ataupun "empty the recycel bin" kekadang akan timbul rasa untuk "restore" file yang ada "ke tempat asalnya" tetapi apa yang terputus, kasih yang terlerai pastinya sukar untuk tersambung semula.., mungkin ianya memerlukan wonder magical...

Hubungan cinta, kasih yang intim yang terbina suatu ketika dulu mungkin terlalu sukar dilupakan terutama untuk orang perempuan.., hubungan cinta yang baru dengan orang yang baru takkan sama kualitinya dengan cinta pertama.., kekadang berguguran air mata tanpa sedar..mengenang kisah yang lalu...

Siapapun kita, betapa kerasnya hati kita, betapa metal ataupun brutal jiwa kita untuk menahan sebak, kita tetap memerlukan ketahanan jiwa untuk sembuh.. andai sembuhpun luka di badan, parutnya tetap ada.., apalagi luka di hati...

Apapun itulah kehidupan.., apa yang berlaku dalam hidup ada pengajaran dan hikmahnya.., ada orang menemui kebahagian dalam cinta dan ada pula yang kecewa.., sejauhmana pun kita kecewa, sentiasa yakin dan percaya bahawa masih ada hari esok yang menjanjikan harapan.. someone somewhere is waiting.., only time will tell when....,

... dan berdoa kepada Ilahi moga2 cinta insani yang hadir dalam hidup adalah cinta yang tumbuh dari anugerahNYA - membawa bahagia dan rahmat hingga ke akhir hayat


YUS=> akak copy cetusan ini agar dpt dikongsi bersama ;)

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • Salam Jumaat semua.. 
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...