Semalam, harini dan besok

1:02 PM

Kenangan semlm menjengah kembali. Sayu terasa hati biarpun berat hati utk meninggalkannya pergi. Terlalu banyak kenangan yg ditempuhi bersama. Biarpun masa bersama tidak selama mana, tetapi, waktu yg diluangkan bersama mmg begitu bermakna.

"I love the way you look at me" kini tiada lagi. Yg ada hanya kesepian yg melanda diri. May mengajar aku berdikari sendiri tika saat aku terpempan dgn kerundungan jiwa. Terkapai2 aku mencari secebis harapan sementelah apa yg dikata didustai didepan mata sendiri.

Kucari kelukaan demi kelukaan agar aku dpt berdiri dikaki sendiri. Sedangkan yg empunya diri, sedang bergumbira dgn apa yg ada didepan mata. Sejenak aku terpana, bodohnya aku menghambakan diri pada org yg tidak reti menghargai! Tidakkh aku layak 'owning' my own happines? Seketika, aku mula melihat segala kebenaran didpn mata agar aku mulai 'benci' biarpun aku sbnrnya tidak pernah sesekali biarkan dia dibenci oleh kotak akalku!

Hari ini bila ia datang, jangan biarkan ia berlalu pergi. Esok kalau ia masih bertandang, jangan harap ia akan datang kembali...

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • Salam Jumaat semua.. 
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...