Umie nak la share sedikit pengalaman umie g LWM (london weight management). Umie bukan nak buruk2 kan ke ataw apa kan, tpi rsanya mcm dipaks...

LWM - part 1

0 Comments
Umie nak la share sedikit pengalaman umie g LWM (london weight management). Umie bukan nak buruk2 kan ke ataw apa kan, tpi rsanya mcm dipaksa2 pun ada..

Umie dpt panggilan dari LWM utk g dptkn 1 free treatment coz dpt jwb soalan yg durng advertisedkan dlm paper.. ckit punya besar advertisement durng masa tu.. actually, dh lama jugak la durng suruh pegi, smpai la baru2 ni umie ada kesemptan utk pegi..

Seperti biasa, umie akan diajukan dgn beberapa soalan, dgn ukuran badan & setiap inci badan pun diukur, segala jenis penerangan sume bagai.. here goes to PRICING.. pergh!! Umie dinasihatkan utk amek 20 sesi, RM7800!!! makaii!! Durang xtnya pun samada umie nak @ tidak, durng just tny nak byr cash @ credit card? umie ckp cash, tpi cash xde lah now 7.8k!! gile ke pe umie nak ngusung duet cenggitu uhuu.. then durng ckp xpe2, ada atm kad x? just ikot durang, letak password & durng akan charge trus.. GULP!!! apa kes ni?? tpi umie mmg tetapkan pendirian, mmg dh nak sngt2 dh.. why not try je dlu 10sesi, pejam jelah mata tu ye x? kebetulan mmg umie xbwk kad atm umie, sumpah!! umie ckp la bgi kat asben coz dia g tukar tayar.. then dia ckp, y not suruh asben u anta kad atm tu kat sini.. umie bgtaw la kat dia, xkan la dia nak bwk anak2 dtg midvalley ni dgn jem nye, semata2 tuk anto kad atm ye x? dia ckp then mcm mana byran u? today je dpt pricing ni.. umie da kebabai da, rsa serabut gile.. umie ckp, xpe, besok sy datang lgi coz i mmg nak rawatan ni.. dia ckp, u try cll asben u, nak guna phone dia x? aik?? pelik je ni.. umie buat2 la kol & bgi alasan, asben bz dgn anak2.. dia tny, so now ada berapa? coz atlist dia ada masuk payment.. umie ni dh serba xkena, yelah ikutkan mmg umie nak sngt2 dh treatment tu, so umie byr dlu rm200

consultant bgtaw la kat umie, kos utk 10sesi sedikit mahal, RM3k++ ok la.. mmg dh nak sngt2 dh tu.. umie ckp xpe, besok mmg sy akan dtg lgi coz kebetulan mmg cuti msa tu.. dia ckp lagi, harga tu utk harini je, kalu next day dh jdi lain pricing.. erm.. umie ckp, dun worry, cmne pun mmg umie nak treatment ni, so umie akan dtg jgk2 next day, then dia setuju.. then pegi la wat rawatan yg free tu.. mula2 g sauna dlu.. then durng sapukan scrup garam lavinder & selimutkan dgn hot blanket.. cyes umie smpi tertido2.. then dia tnya la, kebetulan offmate dia nak g dmnsara, so boleh tumpangkan umie skali, umah kat dekat2 dgn location mana? umie explaine la.. dia ckp, ok2 nti dia boleh tumpangkan..

then g mandi.. then g ukur badan, then sapu 'ampoule', botol kecik je, tapi boleh plak sapu satu badan.. erm.. then letak massager kat bahagian badan yg mana lemak nak hapuskan dlu.. tu utk pecahkan lemak disamping wat ampoule tu terus masuk ke badan & hapuskan lemak.. gegor2 la badan mcm massager yg hok ada kat umah tu.. bezanya, yg ni sebeso penumbuk.. yang kat umah tu beso ibu jari je kOt.. then consultant tu dtg bwk sumthng, kotak kopi yg dinasihatkan utk minom tok pecahkan lemak.. satu kotak rm210!! pergh!! 15sachet je pLak nye tu!! mati aku!!! umie ckp, ok2, nti sy bgtaw ye..

tup2 dia tnya sekali lgi, rumah u dekat2 dgn mana? umie bgtaw dia, xpyh la, umie balek naek KTM je.. elak jem, sesak sume bagai.. eayhh! idak! kebetulan g sana.. umie diamkan je lah

pas selesai, sekali lagi ukur.. then dia ckp da selesai.. brapa turunnya? 1.5kg.. erm.. ok2.. so, dia suwuh la umie tggu tok kwn dia tu yg dikatakan nak anto umie.. tup2 tgk consultant tu sndri yg pegang kunci keta dgn mber dia.. aik??? pelik je ni kan.. so durng anto smpi la ke umah.. siap ckp, g la amek atm kad kat asben.. gulp!! ape ni? kan umie da bgtaw umie akan dtg besok tOk wat bayaran.. dia ckp, lgipun kene byr rm210 utk kopi dia tu.. kopi tu umie ckp umie xnak, umie xbgtaw pun yg umie nak.. dia punyalah explaine panjang lebo.. umie wat2 kol, knon2 asben kat umah mak.. dia siap ckp, jom g sana, kita g amek kad atm, pergh! masa tu umie mmg dh rsa xbez dh.. cyes ckp! drpd umie nak amek 10 treatment, umie rsa mcm baek xpyh, ni dh kalah 'along' je dh ni!!!

ckp punya ckp, last2 dia ckp, oklah, kitowg g anto document dlu kat dmnsara.. nti kami dtg balek utk amek payment.. dlm ati umie ckp, lantak ko lah!! aku dh bgtaw elok2 ko xnak dgr!! cyes umie dh cuak.. pintu keta durng kunci.. then umie diberi kuar pas dgr kata yg umie akan jmpa durng pkl 5 (msa tu baru pkl 4) kuar je, terus umie meluru balek.. cyes umie cuak!! tggu durng beredar, dlm 10minit cmtu, umie trus off hp & g umah mak ayah.. pergh!!! mmg gile la pengalaman tu!!!

yg umie dpt hanyalah 'Meal Plan' yg durng bgi.. actually kat mana2 plan diet pun mmg akan sediakn cenggitu jgk..



You may also like

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...