::..Hidup ni sebenarnya mudah..::

5:29 PM

Tapi yang menjadikan ia susah adalah kita.

Mengapa pula? Kita sendiri yang cari masalah, masalah cari kita dan kita juga yang sebenarnya punca masalah.

Bukan dari tangan kita, tapi muncul di minda kita. Salah kita sendiri sebab asyik fikir masalah, masalah, masalah.

Kuasa minda yang tersembunyi kekuatannya kita gunakan untuk menarik masalah. Kesannya, ada saja masalah yang timbul.

Hentikan sikap suka memikir masalah. Sebaliknya gunakan masa yang Anda ada untuk memikir penyelesaian dan cara bagaimana kita boleh memajukan diri dalam kerjaya, keluarga dan akhirnya kewangan kita.

Hidup perlu steady, relaks, be in control.

Sebab, andai kita menggelabah, panik dan bingung, sudah tentu apa jua masalah takkan selesai dan kita takkan mencapai apa-apa kemajuan. Jadi, tinggalkan sikap suka memikir masalah.

Tetapi, bina sikap sukakan kemajuan, sukakan kecemerlangan. Biar kita yang mengawal hidup kita.

Mula dari saat ini, kita perlu kawal fikiran kita. Perlu disiplinkan diri. Tiap kali dalam kepala start nak fikir masalah, hentikan lalu ubah cepat-cepat.

Fikir cemana nak majukan diri dulu, itu yang paling penting. Masalah, letak kat tepi.

Fikir kemajuan, Anda akan ditemukan dengan kemajuan. Ingat, kita adalah apa yang kita sentiasa fikirkan.

Banyak fikir kejayaan, Anda akan ditemukan dengan kejayaan!

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...