::..Kurangkan Tekanan Dalam 60 Saat..::

5:28 PM

Kurangkan Tekanan Dalam 60 Saat
Bagaimanakah kita mampu mengekalkan tekanan mengikut tahap yang dikehendaki? Sekiranya pada waktu-waktu tertentu anda merasa sangat tertekan, ikutilah beberapa langkah yang dicadangkan dan peruntukkanlah 60 saat bagi mengatasi tekanan anda.

~ Mengejar dateline
Adakah dateline yang ditetapkan bos anda sukar untuk dilaksanakan? Sekiranya anda berasa tertekan, ubahlah perspektif anda dengan bermain yoyo selama 1 minit. Berikan sepenuh tumpuan anda kepada pergerakan yoyo tersebut. Aktiviti ini mampu memberikan ketenangan fikiran.

~ Kesesakan lalu lintas
Sekiranya anda bekerja di bandar dan terpaksa melalui kesesakan lalu lintas yang teruk, manjakan diri anda dengan haruman aromaterapi. Gunalah haruman Lavender atau Bergamot, tarik nafas anda dalam-dalam dan lepaskannya perlahan-lahan. Ulangi langkah ini selama 1 minit setiap kali anda berasa tertekan dengan kesesakan lalu lintas.

~ Terlalu banyak perkara yang perlu diselesaikan
Sekiranya senarai perkara yang ingin atau perlu anda lakukan menyamai jumlah barangan di pasaraya, anda perlu menyusunnya mengikut kepentingan. Senaraikanlah segala perkara remeh yang perlu anda lakukan yang menjadi punca tekanan dan bakar kertas yang mengandungi senarai tadi. Seterusnya anda boleh memfokuskan kepada perkara yang penting yang perlu anda lakukan dan beri keutamaan.

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...