::Info Kesihatan - bilateral endometrioma:: part 1

12:02 PM

Cerita ini ingin umie kongsikan bersama biarkan tidak ramai yg tahu mengenai penyakit umie yg satu ini. umie pernah di'saspect' mengidap bilateral endometrioma. seingat umie lah... umie mengidap gastrik yg kritikal. tapi, yg pelik, perut umie agak buncit sedikit... hmmm!!! mkn bnyk kot =P. Pd mulanya, period yg x regular terjadi bulan april'08 yg lalu dimana ianya berulang selepas seminggu. Menurut doctor, hormon umie mungkin terganggu akibat stress atau tekanan perasaan. 2 minggu berlalu selepas itu, umie mengalami sakit perut yg amat sangat. Tuhan jelah yg tahu mcm mana sakitnya perut umie waktu itu! Selepas mengambil ubat gastrik, kesakitan diulu hati berkurangan, tetapi, sakit diperut sebelah kanan, kadang kala berubah ke tengah2 ari2 & berubah2 ke kiri dan berbalik kekanan membuat umie memikirkan mengenai apendiks. Berpeluh jugak mengingatkan, pemakanan umie yg memungkin kan aku terkena apendiks. Saat kritikal tiba, pd 11hb May'08, pkl 11:30 malam, kesakitan yg amat sangat. Ciri2 pesakit apendiks kelihatan pd diri umie. Umie dikejarkan kehospital. Setelah dibuat checkup dari pukl 12tengah malam, pkl 3 pagi, umie ditolak ke bahagian pakar sakit puan. Disitu, umie disahkan mengidap bilateral endometrioma (ovari bengkak) =( Tuhan jer tahu bagaimana umie rasa waktu itu. Dianostic laroscopy & cystectomy akan dilakukan pd hari jumaat 16 may 2008...

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...