Hari tua pasti menjelma

9:49 AM

Nak emo2 ckit pgi yg suram akibat ujan sblum subuh neh buley dak? gasak nye citu.. da dua tiga hari ni, rsa mcm nak emo2 je.. adeh! gapo nye plak umie oit? tataw la.. rsa dLm aty ada taman le pLak ececeay! ayat mmg xbOley bLah ok?!

umie kn biasa nya drive pegi & balek kje.. kdg2 dlm kesengalan kebluran tu, umie akan tgk pe jgk yg hok ada depan mata.. ngah sedap layan lagu 'Aku Cinta Padamu', terpandang la pd tangan umie sndiri.. nampak la 'roman2' kulit yg sedikit kering, mengecut akibat peredaran masa.. erm.. cmne eay nak explain?


Umie ingt lagi, masa arwah onyang masih ada...nora selalu dok ateh riba arwahnya & usik2 pd leher dia.. yelah, bila da tua, kulit2 tua yg kecut akibat kenduran tu kan wujud je.. Nora akn kuis2kan jari dy kat bahagian leher & tny kenp jdi cenggitu.. arwah nya akan jwb, sbb nyang dh tua..

nOw.. giliran kita pulak... yg pasti kita semua xdpt nak lari.. =)




Tua Mengejar Kita ~ Fauziah Latiff

Ingatkah semua
Hari tua pasti menjelma
Detik waktu yang laju
Pantasnya tak akan menunggu

Begitu usia
Makin hari makin meninggi
Siang malam berganti
Yang pergi tak berulang sekali lagi

Begitu cepat putaran masa
Terkadang tanpa pun kita sedar
Siapa yang lebih bersedia
Dialah yang selesa

Tua mengejar
Pasti tiba masanya
Kau merasa
Hidup tak segagah
Waktu remaja
Di mana tenaga
Menyala-nyala
Di hari tua
Makin terpadam semua

Tua mengejar di mana kau berada
Tak berbeza semua kan merasa
Itu hakikat tak bisa hindari
Walau seinci bersihkan diri
Sebelum terlewat nanti

Hey kawan semua
Aku cuma memberi pesan
Andai cukup bekalan
Tak mungkin kita kehausan

Usahlah menunggu
Uban memutih di rambutmu
Cepat-cepat berilmu
Semoga tak menuju di jalan buntu

You Might Also Like

2 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...