Selamat Hari Raya Aidilfitri

9:20 PM

Assalamualiakum wr wb, dikesempatan yg ada ini, umie menghulur 10 jari memohon ampun & maaf atas segala ketelanjuran yg umie lakukan selama ini.. umie sebagai manusia biasa, mmg xdapat nak larikan diri dari segala kesalahan dan khilaf diri.mga kita benar benar fitri di hari yang fitri..

Sebuah tanggapan telah berhasil menyadarkan diri ini atas kekhilafan di masa lalu. Semoga hal ini dapat menjadi pelajaran khususnya bagi diri umie pribadi..




Beralas ikhlas beratap doa,
Hidup ini bersimbah khilaf,
Mengharap diri dibasuh maaf,
Mohon maaf lahir & batin..

Andai jemari tak sempat berjabat
Jika raga tak bisa bersua
Bila ada kata membekas luka...
Semoga pintu maaf masih terbuka...

Bila kata merangkai dusta...
Bila langkah membekas lara...
Bila hati penuh prasangka...
Dan bila ada langkah yang menoreh luka...
Mohon bukakan pintu maaf...

Setiap manusia dugaannya berbeza
Suka duka haruslah dirasa
Andai ada yang terlanjur kata
Harap maafkan segala dosa
Semoga silaturrahim mekar sentiasa
Salam AidilFitri








Allahuakbar
Allahuakbar
Allahuakbar


La illahailallah huwallah hu akbar

Allahuakbar walillahilhamd'

Jendela ku buka seluasnya
Syawal meresap masuk ke sepelosok ruang yang ada
Mendayu-dayu puji-pujian bagi yang Hak
Segala pujian hanya untukNYA

Ramadan pun belalu
Membawa pergi seribu kenangan yang indah
Yang tidak mungkin akan berulang
Maklumlah, Demi masa, manusia itu selalu dalam kerugian


Semoga dapatlah bertemu Ramadan hadapan
Semoga diizinkan, dimakbulkan segala doa serta harapan

Sempena menyambut Syawal kali ini
Diri yang penuh khilaf ini
Memohon ampun, dan maaf
Diri ini turut memaafkan

Semoga kita semua dalam peliharaanNYA.

Jazakallahu Khair



Terlalu memikirkan duniawi sampai kita alpa, esok belum tentu ada untuk kita. Teruskan bermunajat padaNya. Moga-moga taubat kita di terima, Amin.

p/s=> buat syg saya, I LOVE U & GABAN2 FOREVER

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...
  • Salam Jumaat semua..