pelik je kan title dia huhu.... cam ni, semalam ayah call umie. Suspect jugak la kan kot2 apa2 ke. Ayah mintak umie & anak2 g umah sauj...

mencenin cam jambu

2 Comments
pelik je kan title dia huhu.... cam ni, semalam ayah call umie. Suspect jugak la kan kot2 apa2 ke. Ayah mintak umie & anak2 g umah saujana utama.

"knp ayah?"
"pagi tadi kan hujan, ayah lalu ikut shortcut kat 'merbah sempak'. Jalan licin tang kona tu, ayah ngelak dari jatuh, tongkat dgn kaki yg sakit ni...."
"sakit balek ye?"
"dah bengkak balek dh ni"
"xpela ayah, nanti lepas singgah umah g amek buku & baju budak2 tu, kami terus g SU ye.."
"ha... xpa2..."

Mggu lepas baru umie urut. Actually, kaki ayah tu mengalami 'koyak tisu' kat buku lali dia few weeks ago. Tapi, ari mggu lepas perasan kaki dia bengkak cam buah jambu yg masak ranum tu. Ayah ckp dh beberapa hari dh xtdo sbb sakit. Umie pon ape lagi, berselingsing lengan baju la. {umie ni sbnrnya, pantang betul dgr org sakit2 ni... mesti rsa nak tolong [dgn cara mengurut la kan] kui3... pd mama najmi, dh phm sngt dh cmne umie urut BESH tahap gaban ckp lu}

Tgk kat kaki bengkak, bila pegang ayah kerutkn dahi {tnda mmg kesakitn yg teramat sgt tueh}. Jeling2 kan jgk kat area lutut, betis & peha. 'Test' tengok! Urut2 rupanya bermula dri pangkal peha. Ayah ape lagi?

"Seb baik boleh thn, kalo tidak, mmg boleh terkencing2 ni"

Jdinya, malam tdi mcm tu jgk. Mmg bengkak sgt2. Urut punya urut, pgi tdi ada surutnya. Alhamdulillah.... so, mlm ni g lagi la tuk ngurut sekali lagi... sian ayah...


You may also like

2 comments:

sha Al-Yahya said...

mencenin tu ape ek...malas nk bukak kamus bahasa & pustaka...

NuR Pu3 said...

mencenin tueh... bengkak berkilat, alah cam buah jambu yg masak ranum tueh =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...