mencenin cam jambu

11:16 AM

pelik je kan title dia huhu.... cam ni, semalam ayah call umie. Suspect jugak la kan kot2 apa2 ke. Ayah mintak umie & anak2 g umah saujana utama.

"knp ayah?"
"pagi tadi kan hujan, ayah lalu ikut shortcut kat 'merbah sempak'. Jalan licin tang kona tu, ayah ngelak dari jatuh, tongkat dgn kaki yg sakit ni...."
"sakit balek ye?"
"dah bengkak balek dh ni"
"xpela ayah, nanti lepas singgah umah g amek buku & baju budak2 tu, kami terus g SU ye.."
"ha... xpa2..."

Mggu lepas baru umie urut. Actually, kaki ayah tu mengalami 'koyak tisu' kat buku lali dia few weeks ago. Tapi, ari mggu lepas perasan kaki dia bengkak cam buah jambu yg masak ranum tu. Ayah ckp dh beberapa hari dh xtdo sbb sakit. Umie pon ape lagi, berselingsing lengan baju la. {umie ni sbnrnya, pantang betul dgr org sakit2 ni... mesti rsa nak tolong [dgn cara mengurut la kan] kui3... pd mama najmi, dh phm sngt dh cmne umie urut BESH tahap gaban ckp lu}

Tgk kat kaki bengkak, bila pegang ayah kerutkn dahi {tnda mmg kesakitn yg teramat sgt tueh}. Jeling2 kan jgk kat area lutut, betis & peha. 'Test' tengok! Urut2 rupanya bermula dri pangkal peha. Ayah ape lagi?

"Seb baik boleh thn, kalo tidak, mmg boleh terkencing2 ni"

Jdinya, malam tdi mcm tu jgk. Mmg bengkak sgt2. Urut punya urut, pgi tdi ada surutnya. Alhamdulillah.... so, mlm ni g lagi la tuk ngurut sekali lagi... sian ayah...

You Might Also Like

2 cutie berceloteh

  1. mencenin tu ape ek...malas nk bukak kamus bahasa & pustaka...

    ReplyDelete
  2. mencenin tueh... bengkak berkilat, alah cam buah jambu yg masak ranum tueh =)

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...