Imbas kembali

10:22 AM

Mlm tdi, msa ngah bz kemas barang2 sekolah anak2; teringat balek jaman2 sekolah umie & nora dulu. Ayah selalu gak r wat spotcheck!! wuiiyoo! takot woo!! pdhal ape lah sangat! tpi ayah very particular! tulisan, kot ada salah k, ape ke, sure kene denda punya. kita sekolah2 dlu kan rajin menulis2 surat bagai, ingt x? (pd yg kata x tu, xtaw lh plak kn!) kdng2 mber pun noty gak, men boh je 'surat layang' taw! kita ni plak sengal2 ane ade check semua laci kat beg skolah ye x? (almaklumlah, dolu2 nye beg skulah kan ada byk laci2, celah2, zip2.. hish!) skali ayah dpt taw!!! pergh!! pdhal budak tu bgtaw, yg dia nak blnje umie mkn coz dia yg start gado & xberckp ngan umie... muahaha! lawak kn? dolu2 mee kari ka, mee sup ka baru tiga posen! skrg ane ade dpt da weih!uhuu.. siap carikn ayam, dgn fishball@fishcake nye... pegh! emdap3!! =P

msa tu umie mmg 'kaki buli'.. tpi dikelilingi mber2. Kira umie ni mmg pandai berkwn r! Disebabkn kecemerlangan study, umie dilantik jdi pengawas kat Sekolah Changkat Larut kat Taiping.. msa tu umie aktif! siap men bola jaring la, lari pas beten la, masuk tarian lah (ha!! ni xtaw cmner leh jdi favorite umie yg utama).. bola jaring pai lawan sekolah2, dpt naeb johan.. tuk tarian plak, dpt mewakili negeri taw!! uhuu.. tpi msa tu umie terpaksa pindah ke KL.. sedih gila! tingat balek Cikgu Baha, kiranya mak angkat lah kn! Dia siap bgtaw kat mak, dia nak jaga umie pai habis competition tu.. tpi mak xbagi.. msa tu couple umie utk tarian ialah Hazrul ke sape ntah.. org nya itam manis, ecem gak r kalu nak wat perbandingan time budok2 dlu kn =P hak3.. tpi kami sama2 pengawas taw!

yg psti kenangan2 tu xkn dtg kembali... aduyai.. ntah mana lah durang2 tu skrg... umie dlu mmg ramai kwn2.. almklumlah, ayah askar.. jdi mmg merata2 pindah randah neh! kesabah bagai..


Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali

Sekali segala ada
Ada rindu yang datang tiba2
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...