Umie xbrapa nak percy sangat mende2 karut marut cenggini.. even dlm kaum kerabat family umie sndiri pernah kene, prnah alami & pernah...

Sihir @ Black Magic

0 Comments


Umie xbrapa nak percy sangat mende2 karut marut cenggini.. even dlm kaum kerabat family umie sndiri pernah kene, prnah alami & pernah lalui semua2 bagai. Bgi umie, ni adalah salah satu cara 'pengecut' yg hanya berani berselindung disebalik topeng sihir kurafat yg tiada hentian! Lau da dengki, pe kata kita sama2 berusaha utk lebih maju & bukan dgn bazirkan duit utk buat ubat guna, sihir @ black magic. heh! pelik tol manusia neh!

setahu umie lh kan, bukn senang utk wat sihir neh. g jmpa bomoh @ pawang bukan sekadar sekali dua dh boley menjadik! tntu kena datang berkali2 & 'ongkos' utk memuaskan 'kedengkian' dlm aty tu bukan nya ckit beb!! kalu makan ribu riban pun, umie percya je. ingt lagi kata arwah opah, bukan senang nak senang & bukan senang nak susah!! so? sndiri mo hingat!!

tujuan umie bercerita hal ni bukan pe.. umie tingat balek conversation umie dgn seorg kawan karib umie pgi tdi.. rupanya ada jugak org yg xsenang bila dia rapat dgn umie coz org berkenaan cuba nak 'berkawan2' dgn umie tpi dia kata umie ni garang, sombong & xnak berkwn dgn org laen... aduyaii!!

umie ane ade sombong, umie gila2 r malah sedikit short circuit bak kata hidayah, muahaha.. frankly speaking, umie ni sbnrnya ramah, friendly, mudah mesra (tetapi, jgn ingt da mesra da bleh taw segala snsitiviti umie).. umie kdng2 unpredictable, tpi still boley kawal segala sensitiviti pergaulan (gerk! ape yg aku ripek kn neh? uhuu..) dan umie xsoka dikongkong2.. umie taw batas umie, umie taw sapa umie, umie taw kat mana boley & xboley.. i need my own space as well..

xpayah lah nak bersihir2 bagai semata2 bengang coz org tu rapat dgn umie.. lau nak kwn, kawn jelah.. g pn syirik kan tueh?? erm...

pape pun, umie harap pas ni umie xnak dgr da dari sesapa tnya "pst!! kak hanisah tu ok k? dia nampak garang je @ dia nmpak sombong je @ dia nampak xnak bertegur sapa je @ dia nampak so on & so on..." xnak dah!! TAKNAK DAH DENGAR PHM?? lau sape2 jgk ckp cenggitu, lau umie dpt taw, aku telan korang!!! AMACM?? ahak!! (macm la aku ni larat nak telan manusia, nasi pun slalu xmakan... kuang3..)


You may also like

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...