Sihir @ Black Magic

7:06 PM



Umie xbrapa nak percy sangat mende2 karut marut cenggini.. even dlm kaum kerabat family umie sndiri pernah kene, prnah alami & pernah lalui semua2 bagai. Bgi umie, ni adalah salah satu cara 'pengecut' yg hanya berani berselindung disebalik topeng sihir kurafat yg tiada hentian! Lau da dengki, pe kata kita sama2 berusaha utk lebih maju & bukan dgn bazirkan duit utk buat ubat guna, sihir @ black magic. heh! pelik tol manusia neh!

setahu umie lh kan, bukn senang utk wat sihir neh. g jmpa bomoh @ pawang bukan sekadar sekali dua dh boley menjadik! tntu kena datang berkali2 & 'ongkos' utk memuaskan 'kedengkian' dlm aty tu bukan nya ckit beb!! kalu makan ribu riban pun, umie percya je. ingt lagi kata arwah opah, bukan senang nak senang & bukan senang nak susah!! so? sndiri mo hingat!!

tujuan umie bercerita hal ni bukan pe.. umie tingat balek conversation umie dgn seorg kawan karib umie pgi tdi.. rupanya ada jugak org yg xsenang bila dia rapat dgn umie coz org berkenaan cuba nak 'berkawan2' dgn umie tpi dia kata umie ni garang, sombong & xnak berkwn dgn org laen... aduyaii!!

umie ane ade sombong, umie gila2 r malah sedikit short circuit bak kata hidayah, muahaha.. frankly speaking, umie ni sbnrnya ramah, friendly, mudah mesra (tetapi, jgn ingt da mesra da bleh taw segala snsitiviti umie).. umie kdng2 unpredictable, tpi still boley kawal segala sensitiviti pergaulan (gerk! ape yg aku ripek kn neh? uhuu..) dan umie xsoka dikongkong2.. umie taw batas umie, umie taw sapa umie, umie taw kat mana boley & xboley.. i need my own space as well..

xpayah lah nak bersihir2 bagai semata2 bengang coz org tu rapat dgn umie.. lau nak kwn, kawn jelah.. g pn syirik kan tueh?? erm...

pape pun, umie harap pas ni umie xnak dgr da dari sesapa tnya "pst!! kak hanisah tu ok k? dia nampak garang je @ dia nmpak sombong je @ dia nampak xnak bertegur sapa je @ dia nampak so on & so on..." xnak dah!! TAKNAK DAH DENGAR PHM?? lau sape2 jgk ckp cenggitu, lau umie dpt taw, aku telan korang!!! AMACM?? ahak!! (macm la aku ni larat nak telan manusia, nasi pun slalu xmakan... kuang3..)

You Might Also Like

0 cutie berceloteh

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Akhirnya, acara kemuncak.. الحمد لله Alhamdulillah Siap sudah thesis yg diheboh2kan sg...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Rules: Follow blog ini *wajib Follow semua peserta segmen. List akan diupdate da...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bab2 contest2 tag cenggini mmg THORBAYEK Anyway, jom2 kita join The rules are s...