Umie bukn nak cari pasal dgn sesapa.. tpi bila umie dgr cite je, menggelegak dah darah umie neh!! Umie sblum neh mmg kat ground floor, dok d...

Xde sivik @ kurang AJAR??

2 Comments
Umie bukn nak cari pasal dgn sesapa.. tpi bila umie dgr cite je, menggelegak dah darah umie neh!! Umie sblum neh mmg kat ground floor, dok dgn abg man & abg hafiz sambil di supervisd oleh Jane.. Tpi apa2 jugak barang2 abg man @ abg hafiz, umie xpernah nak men amek jak tanpa mnx dahulu walaupun mereka OKU.. umie bukan nak katakan yg diri umie ni baik, tpi umie dilahirkan dgn penuh tata tertib, menghormati hak org & bertanggungjwb.. nak pakai @ pnjam hak org pun, kene mnx kebenaran, HARUS ganti balek ape yg kita dah pakei.. betul x?

Nak dijadikan cerita, sum1 mai kat tempat abg man & abg hafiz bertanyakan charger nokia coz hp dia dh 'kematian' bateri.. abg hafiz bagitaw lah kata xde.. dia trus mendiamkan diri.. xpasti apa sebab dia terus g ketempat abg man & abg hafiz dan mula menyelongkar laci2 abg2 kesayangn umie neh!! KURANG AJAR BETUL!!! walaupun abg2 neh OKU (ORANG KURANG UPAYA) & dalm erti kata lain tiada penglihatan; mereka masih sama mcm kita!!! Ada hati & perasaan!!! Malah mereka ni lebih mendgr daripda kita taw x??! Pendengaran & ingatan mereka berpuluh2 kali lebih baik daripda kita yg celik nieh!!!

Sory to say, lau umie ada msa tu, umie xkan teragak2 utk bukak mulut tok tnya dia..
"dont u have any respect on other's personal things? what do u think if i come to your office & start looking in your drawer without asking your permission???"

xkisah r org tu tua ka, org pangkat beso ka, tpi rasanya even org yg berpangkat ni pun, ptt ada MARUAH tuk hormat hak org lain btul x? Rsanya kita dgn adik beradik pun mnx kebenaran dulu taw sblum amek hak org!! HAK ORG!! Bukan hak opis ka apa ka!! eii! malu la wei!! Malu!!! Even org tu sendiri xreti nak malu la kn!! Da tuwO tu, bwk2 lah buat perangai elok sama!! Jgn ingt sbb awak org lama, kami2 ni kene ikot je ckp awk tu!! IDIOT ppl!! tarak sekolah punya org!! tarak sivik!! dolu2 xskolah ka? heh!

So... pd yg pernah PNJAM pd sesapa tu, bwk2 lah berbyar! byr ckit2 pun xpe! jnji byar!!! kalu x, seluruh keturunan kita org KUTUK taw x? begtu jugak pd yg hok utang kat umie tu pun, PNDAI2 R nak BAYAR balek! halal kejadahnya!! xde tulang pat kerat tok keje carik duit sendiri ka?? rsanya keja mu tu pun stabil kan? cuma sbb byk JOLI KEBAU yg buat duit sntiasa xcukup!! so, kalu rsa diri tu bermaruah, bawak2 lah berbayar!! Jgn nnti bila awak tersepit, xde sape dh nak bgi pinjam sbb MULUT PANDAI BERJANJI TPI XRETI NAK TEPATI! Jgn ingt harini jak, ingt2 lah sama msa depan!!


You may also like

2 comments:

♥Azie♥ said...

akak...zie datang nie..

NuR Pu3 said...

^_^ nak kene cObit dak neh! =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...