Hadeh!

6:31 PM

Tingat plak masa jaman skolah dolu2. Masa tu, umie dok uma setinggn. Kg D'sara Dalam @ Kg Lanun wakaka (pasai tu lah aku cm lanun, tpi lanun yg kiut r kan) >_< O kisah?!) Mmg xpandang!! Sampai kan ada gak r dgr desus desas mengatakan yg anak 'Pak Yop' bukan main sombong lagik!(gelaran ayah masa jdi owg kuat Kg lanun dlu r) Lantak r, bukan aku g selinap masok umah ko nak ngata aku pun... wakaka... xgitu nora?

Yelah nama pun kg kn, tpi Kg ni mmg vogue d vas seyh! Yg pakei aircond pun ada, yg sebiji uma ada 3 @ 4 biji keta pun ada... mcm2 hal lah! Tpi mmg kenangn terindh lah. Msa berjiran dgn budak2 bujang yg jenis bela rambung panjang, dh la kurus kering, dh mcm jerangkong pun ada. Paling parah bila malam2 durang ni akan berbedak sejuk (alah, style tepek menepek kat moka knon nak bgi halus mulus tu ) coba pk jp, rambut dilepas mengerbang, tubuh kurus kering, dlm malam gelap gelita dgn moka penoh dgn bedak dah cam tepong gomak. Kata ayah, mau lintang pukang kalu antu nampak. Tu kalu antu yg nampak, kalu manusia kita ni, tataw r =P Jaman2 tu, awie wings, amy search mmg famous r. Umie msatu sehngal cenggitu lagik. Mmg xamek pusing bab2 jiran ni. Wat pala sndiri. Bilik umie & nora plak ialah bilik dihadpn sekali. Kira org lalu lalang mmg dgr lah kan. Msa mula2 kami pindah, mmg xdpt nak tdo sebab beralun kan bunyi2 katak yg dok memekak belakang umah. Durang wat pesta plak tu dok berbunyi dlm serombong tin yg cukup menyakitkan jiwa raga (pdhal kalu diingt2kan, jaman skrg ane ade boleh dgr da menatang cenggitu). Time tu ujan plak tu, aduyaiii! sampai kepagi umie xtdo. Umie ni plak ada satu hobi pelik yg umie prktik kan ngee... umie dulu tdo dgn nora, kalu da ttp semua lampu, umie akan jegil kn bijik mata supaya boleh nampak mata putih & umie akan tingok secara bulatan sambil ngadap nora. Korang rasalah kn, nora akan nampak apa?? wakakakaka... pecah perut umie dok ingtkan masa tu. Mmg soka bangat ngusik dia coz dia ni 'penakut' ngee... ada skali tu, dia g cocok bijik mata umie! hampeh punya adik! sib bahek xbuta bijik mata den!

Depan umah plak berjiran dgn beberapa keluarga yg mmg sememangnya satu keluarga (datuk, nenek, anak, cucu semua situ r) paling bez msa tu, makcik yg dok sebelah uma tu nak tdo kn anak2 dia. wah!! dh kalah ct nurhaliza tu!!! Ingt laie kak ida, siap wat2 tdo atas peha umie wakaka... dibantainya dari satu lagu ke satu lagu, hebat kn? kalu masuk 'Jgn Lupa Lirik' mmg soheh dia menang berjuta2 =P Tyme bulan posa, kami akan tdo awal coz nak bangun sahur kan. Dibantainya cucu durang yg mmg dah besar panjang (alah, budak2 bujang sebaya kami ni) dok repair motor sambil dok start motor dgn main2 kan bunyi ekzos. Fuh!! Berasap seyh tinge!!! Umie dgn nora apa laie, msing2 terajang2 dinding (umah setinggan kan kacukan papan & batu hehe) sib bahek x terpelesok dinding keluar. Mulut ni jgn ckp r... tu perangai si'gentel & yeop'. ntah ane lh durang skrg pun, tataw r (nama durang mmg sedap kan? wakaka!!)

You Might Also Like

4 cutie berceloteh

  1. umie cerita masa jaman skolah dulu, cuba citer pasal jaman skrg ni..lepas umie kawin, ada anak, kisah suka duka umie ke..kawan2, bf ke (umie ada bf ke)

    ReplyDelete
  2. sape nie ek brtanya... sapa2 pn, xkan lh nak cite bab2 bf @ asben nieh? owg len pun ade gak an? so why nOt keep it as "BIARKAN RAHSIA". Btul x? sesekali umie akn exposed kn jugak. Cuma xslalu lh coz kebahagiaan hak milik setiap insan ececeh! =P

    ReplyDelete
  3. ekekekeke.... bile diingat2 balek, best pun ada... rindu lak kat umah kg nun.. ingat tak masa ada org menyangkul mlm2 kat luar umah? ha ha ha ha....

    ReplyDelete
  4. wah! i2 yg faling bez tu, siap ckp kot ada yg kene bunuh & kene tanam wakaka.... KENANGANG tueh!

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...