The Ugly Truth pt.1

3:37 PM

Umie harini dpt satu berita dari kenalan umie. Dia baru je mengadu hubunganny putus setelah 4 thn menyulam kasih. Dia mangsa keadaan bila lelaki berkenaan adalah playboy Ya Allah.... kenpalah zaman sekrg ramai sgt lelaki yg jadi cmni? Durang ni tataw k yg 'doa org teriniaya itu dimakbulkn Allah'? xtakut k dgn balasan Allah yg Maha Azab & pedih tu?? Dh habis madu sepah dibuang, menabur janji sehidup semati & meminta wang ringgit tanpa ada perasaan malu dihati! Lelaki jenis apakah ini?! Umie bukan nak mem'bela' kaum hawa. Mmg diakui ada juga wanita yg melakukan sedemikian rupa... tpi entah lah... Umie kenali terlalu ramai wanita yg terkena masalah mcm ni & umie akui kaum hawa ini menyintai sepenuh hati sehinggakn sanggup bekrban apa saja sedangkan lelaki dayus ini mempermainkan perasaan mereka! Kalu lh terjadi balek pd durang xpe lh... tanggung jelah kn! Tpi kalu terjadi pada anak cucu kita nanti???!!! Jgn terlalu senteng pemikiran wahai lelaki2 buaya diluar sana.... Allah bayar CASH weiH!!! Bila dh terkena kat anak2 kita sendiri, menangis meraung pun dh xguna msa tu.... bertaubatlah... mintalah kemaafan yg hakiki.... jgn sampai ada yg ingin wat secara 'halus' baru nak sedar coz waktu tu dh mmg xserupa manusia dh!


~::.. Sungguh benar bahwa kita tidak tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya, tetapi sungguh benar pula bahwa kita tidak tahu apa yang belum pernah kita miliki sampai kita mendapatkannya ~

~::.. Hari yang mendatang tidak akan memberikan sebarang makna jika kegagalan semalam tidak dijadikan teladan ~

You Might Also Like

4 cutie berceloteh

  1. ensem ke idak playboya tu? hebat sgt ke dia tu sampai angkuh sgt seolah2 hidup ni seribu tahun? tak worth it la jantan camtu wat laki kan..

    ReplyDelete
  2. hmmm!!! mOhka pOng cam pecah pintu! tOksah la nak menggapai bulan yg jauh diawan, sedngkan dlm poket ada sekupang dua! Xmalu seyh mnx dwet ngan kaum hawa! DIMANA kejantananmu?! bek potOng abEh! wakaka... xg2? lalalala.... ^_^

    ReplyDelete
  3. hahahha..walaupun duit hanya tinggai sekupang dua, hadis dan quran sebagai umpan.keji btoi..

    ReplyDelete
  4. bukn keji seyH!! tu bRlagak baguiH! mmg xsedaR diRi!!!

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...