Nenong pt.2

9:33 AM

Kesinambungan cite hal parking memarking, guard m'guard ni... umie sambung balek hal cite ni.. umie bukan lah hebat sngt nak 'up' kn diri sendiri... tetapi, kalu yg betul tu, betul lh kan?! wat pe nak menidakkan tol x? mesti korang pun dok tertanya2, per cer sebenarnya umie nak cite kan ni an?? cmni cito nyo =P

Last friday, umie spt biasa terkocoh2 nak g amek kakak. Ontheway nak g masuk smpang kat nursery (nursery hanya berdpn dgn sekolah), 2 org pak pacak (guard) dok tahan kereta drpd masuk kekawsn tu. Dgr cerita, penduduk kawasan perumahan tu xsuka keta2 yg banyak lalu lalang nak g amek anak2 dri sekolah bistari & parking menghalang laluan mereka... sorry to say lah kan, durang xtgk lagi kat sekolah Phua Chai kat ss2 pj... lagilah menyemak kan pemandangan & laluan utama drpd sect 19 pj ke ss2. Tapi, xde pung durang kecoh. Yg paling bez, yg wat 'havoc' ialah pokcik mokcik 'kita' nilah... ermh... bukan kh durang ptt taw risiko bila beli rumah dpn sekolah? kami2 ni parking bukannya lama sngt... sekejapp je pun... mmg lah ada parents2 yg agak 'kureng' & parking dpn umah durang. Tapi umie perhatikan durang mnx maaf jugak lh... cnth kat sebelah nursery tu. Kalu petang, dia akan sengaja parking kan keta kepunyaan didpn umah supaya tiada kereta dpt parking dpn umah dia... pdhal, kalu dia xparking dpn umah, dpt lh kenderaan lalu lalang. Tpi dh sebab wat cenggitu, kami2 ni terpaksa terasak2 tunggu giliran utk lalu lalang kat situ. Umie phm perasaan dia, tpi, kalu dh camtu, pe kata g beli umah kat 'bungalow' kat saujana utama ka (ececeh! promote SU nmpak >_<), desa coalfield ka.... kan lebih baek... ramei jugak lah yg menyuarakan ketidakpuasan ati... tpi, umie jenis yg perhatikn je... tpi jgn lah sampai over cenggitu... umie xkan terkezut lh kan kalu satu ari akan kuar surat dri pihak sekolah yg xbleh nak bunyikan loceng sekolah plak... hmm... tataw r umie nak ckp... yg pasti kdng2 pe yg kita wat mmg xsewajarnya... tataw lh pd pendapat owg laen... pd umie, naper chinese school sampai parking dpn sekolah & lebih havoc drpd ni xde pape pun complaint sedngkan sekolah kebangsaan ni, siap boh parguard & halang drpd keta masuk kawasan perumahan pdhal yg masuk tu bukan sampai 30 bijik keta pun... sama2lah tepok dada tnya iman..



Ni lah sekolah bistari yg umie maksudkn tu..




Ini lah sederet rumah yg berhadapan dgn sklah..



Sebelah kiri (area parking keta lelaki berbaju biru) adalah deretan umah yg mana tmpat nursery letak budak2 ni. Sebelah kanan ialah sekolah. So, masuk akal ka durang wat cenggitu?

You Might Also Like

2 cutie berceloteh

  1. dah kuar dah..biasalah kan.."orang2 kaya"..keta pun vogue2..kita ni jenis klon kapcai jer..

    ReplyDelete
  2. kayo hape? kayap ade r! kalu kayO, nun dok r kat lam utan nun!

    ReplyDelete

Followers

Popular Posts

  • Sebenarnya waktu  Solat Sunat Dhuha  boleh selisih (berbeza) sehingga 30 minit dalam sesuatu tahun itu dan waktunya juga berbeza seh...
  • Jenoh menggodek2 itinery yg dishare dlm website @ blog. Seronok jgk kan dpt baca pengalaman2 blogger lain  Jeng3.. umie terjumpa bebera...
  • Syaratnya :- 1.  FOLLOW  BLOG  NI  ( * letak link di comment untuk saya check balik * ) 2.  FOLLOW  INSTAGRAM  ...
  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Wah!!! Teruja umie utk try ye.. Gedik!!! Auwww... Mula2 tak paham jgk cmne cara pakai (kes jakun) :P Rupa2nya, ...
  • Salam Jumaat semua.. 
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ’αℓαιкυм Bulan Ramadhan ni, umie busy btol.. xde masa pn nk rilex2 pn.. Tgk tv pn slalunya '...