Nenong pt.2

9:33 AM

Kesinambungan cite hal parking memarking, guard m'guard ni... umie sambung balek hal cite ni.. umie bukan lah hebat sngt nak 'up' kn diri sendiri... tetapi, kalu yg betul tu, betul lh kan?! wat pe nak menidakkan tol x? mesti korang pun dok tertanya2, per cer sebenarnya umie nak cite kan ni an?? cmni cito nyo =P

Last friday, umie spt biasa terkocoh2 nak g amek kakak. Ontheway nak g masuk smpang kat nursery (nursery hanya berdpn dgn sekolah), 2 org pak pacak (guard) dok tahan kereta drpd masuk kekawsn tu. Dgr cerita, penduduk kawasan perumahan tu xsuka keta2 yg banyak lalu lalang nak g amek anak2 dri sekolah bistari & parking menghalang laluan mereka... sorry to say lah kan, durang xtgk lagi kat sekolah Phua Chai kat ss2 pj... lagilah menyemak kan pemandangan & laluan utama drpd sect 19 pj ke ss2. Tapi, xde pung durang kecoh. Yg paling bez, yg wat 'havoc' ialah pokcik mokcik 'kita' nilah... ermh... bukan kh durang ptt taw risiko bila beli rumah dpn sekolah? kami2 ni parking bukannya lama sngt... sekejapp je pun... mmg lah ada parents2 yg agak 'kureng' & parking dpn umah durang. Tapi umie perhatikan durang mnx maaf jugak lh... cnth kat sebelah nursery tu. Kalu petang, dia akan sengaja parking kan keta kepunyaan didpn umah supaya tiada kereta dpt parking dpn umah dia... pdhal, kalu dia xparking dpn umah, dpt lh kenderaan lalu lalang. Tpi dh sebab wat cenggitu, kami2 ni terpaksa terasak2 tunggu giliran utk lalu lalang kat situ. Umie phm perasaan dia, tpi, kalu dh camtu, pe kata g beli umah kat 'bungalow' kat saujana utama ka (ececeh! promote SU nmpak >_<), desa coalfield ka.... kan lebih baek... ramei jugak lah yg menyuarakan ketidakpuasan ati... tpi, umie jenis yg perhatikn je... tpi jgn lah sampai over cenggitu... umie xkan terkezut lh kan kalu satu ari akan kuar surat dri pihak sekolah yg xbleh nak bunyikan loceng sekolah plak... hmm... tataw r umie nak ckp... yg pasti kdng2 pe yg kita wat mmg xsewajarnya... tataw lh pd pendapat owg laen... pd umie, naper chinese school sampai parking dpn sekolah & lebih havoc drpd ni xde pape pun complaint sedngkan sekolah kebangsaan ni, siap boh parguard & halang drpd keta masuk kawasan perumahan pdhal yg masuk tu bukan sampai 30 bijik keta pun... sama2lah tepok dada tnya iman..



Ni lah sekolah bistari yg umie maksudkn tu..




Ini lah sederet rumah yg berhadapan dgn sklah..



Sebelah kiri (area parking keta lelaki berbaju biru) adalah deretan umah yg mana tmpat nursery letak budak2 ni. Sebelah kanan ialah sekolah. So, masuk akal ka durang wat cenggitu?

You Might Also Like

2 cutie berceloteh

  1. dah kuar dah..biasalah kan.."orang2 kaya"..keta pun vogue2..kita ni jenis klon kapcai jer..

    ReplyDelete
  2. kayo hape? kayap ade r! kalu kayO, nun dok r kat lam utan nun!

    ReplyDelete

Google+ Followers

Followers

Popular Posts

  • Dh pass kan? haaa.. apa lgi? Bz kan diri dgn FTR report ye amende FTR report? Lepas exam CePSWaM, langkah seterusnya buat FTR report...
  • Kali ni kemana kite? Jom try tempat yg pd umie consider baru Lalalalalalala.... Last minit cari tempat... jeng3..   Sma...
  • سُبْحَانَ اللّه (Subhanallah) sebelum ni mmg xpernah tw lngsung psl pijat ka, pepijat ka, bed bugs ka.. Paling terok pernh dgr po...
  • السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Αѕѕαℓαмυ'αℓαιкυм  Nak share sgt2 ni psl produk best yg teramat sgt.. Ever since dok menyandang beg j...
  • Umie mmg dh lama idam2 kan Oakley Prescription. Tula, sape suruh ilangkan? Haaa.. mendapat!! Xsmpai dua thn pakai plak tuuuu Contact ...
  • Waaaaaaa... saya suka saya sukaaaa.... Nak join, follow syarat berikut; 1. Follow fb cik cantik manis ni. Klik button dibawah ni,    2. F...
  • Ye taw.. cite ni dh lama kot.. tpi mmg best.. sesekali layan cite2 lama ok jgk ye x? Mmg the best of all... dgn suasana sawah padi.. i...
  • syarat dia simple je... - Follow blog ni je. blog lagi satu tknak follow pun takpe -klik iklan di sidebar tu dan tunggu smpai hab...
  • Buat entry bertajuk " Pencarian  Bloglist Sesi  Mac-April 2017 ".  Backlink banner kpd link segmen ini & letak link entry...
  • Giveaway Topup Percuma by Cik Cand y  💖 20 FEBRUARI 2017 - 11 MARCH 2017 http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-per...