Wednesday, October 28, 2009

Tiada maaf bagimu

Topik yg dikupas dek HotFM pgi ni mmg malatop okey? alkisahnya sinambungan psl semlm (pd yg xdgr tu, umie kupas kan ckit pe cer okey?)

Cenggini, smlm ada satu pggilan hangit yg dibuat dek Faisal yg dimnx dek sicaller (iaitu sisuami) konon bgtaw kat wife yg dia tu de skandal & bakal nak menikah dgn skdal dia tu! But actually, turns out it is actually TRUE!!! walawei!!! pe nye kes nieh?! so, byk lh jugak outcome yg umie dgr. Jdi tuk arini plak, 'Tiada maaf bagimu'.

Umie mmg cukop panas tinge kalu bab2 asben nak menikah len ni Kalu soru pun miss, cmner nak psng cwangn laie?? malu ckit okey?! Jgn kata asben, boipren pun ade wooo!!! Silap2 ribulan, dia msg dgn cawangan2 laen pun, dia mnx kita topup kan! (sialan tue!!) pd yg terasa tu, ade aku kisah?! Umie bukn nak salahkn org laki je, but then, agak2 r. Bila tyme bab2 psng len ni, here comes ISLAM to the pixture!!! pdhal solat pun xcukup 5 waktu seyh!!! Jga lh anak isteri tu elok2, berikn agama & tnjuk ajar yg mencukupi agar bila dh menetap kat batu dua tu nnti, xdelah menyesal & didebuk hari2.

Boipren=> wah!! kemain sruh aweks2 setia, jujur, ikhlas, jgn tipu bebagai lh. pdhal dia g psng @ jual diri sndiri kat org len. Umie xkan salahkan owg pmpuan, coz durang mmg tataw. Yg jantan ni plak, pehal moka xmalu g mnx duit merata2 eay? Siap suruh belikan itu ini (almaklumlah,
konon sygkan!!) tpi bila tembelang pecah, siap maki hamun & buruk2 kn awek dia lak tu!!! eiii!!! jgn kata jos, ba alip ba ya pun xhingin taw!!! Siap mnx topup lh, konon nk senang msg (pdhal g msg dgn org laen). Adil ke pd gepren dia?? adil k? Mnx duit satu hal, menipu tu satu lagi hal!!! Tpi yelah, kata org org yg menipu ni xkan menipu mende yg sama pd org laen, soon later pecah gak tembelang (time tu SERANG ABIZ ABIZAN OKEY?!)


Tunang=> yelah! bakal suami kn.. kemain lgi jga bakal isteri. pdhal dia plak g psng laen utk joli sakan (tidak dinafikan siap g rosakkan org, ni bukan skdar kata2 kosong, but it is hppening). dgn bkal isteri ni, xdelah nak gunakan, almklum nak simpan tuk 'first night'. dgn skandal dia tu, mcm2 dia wat! siap mnx sponser bebagai!!! yg gf ni tataw pape, ingt sayang punya psl, bgi jelah. Rupanya hampeh!! Bila dh pecah tembelang, dgn muka xmalu siap bgi alasan pd sibakal isteri kesygn yg gf dia tdi tu wat2 cite & nak merosakkn hbngn durang. dan bakal isteri yg lurus bendul ni men percya je. Bgi umie lah kn, mmg gf ni rugi dlm bab maruah tpi sekurang2nya bukan gf dia yg akan menanggung sensara for the rest of her life tapi si bakal isteri... so, cheerss!
kita dok & tingok suda!!


Suami=> sebantal, sekatil, secwn, sebmbung & berbagai2 se lah!! mesti lh kita taw je pe aktiviti dia kn? ada jgk yg sempat wat kisah dongeng. msa tu xingt anak bini dh. ingt syorga dunia je dh. siap bleh ckp, alahhh!! anak i boleh wat laen!! hrmm... tatw nak ckp pe dh...


ada jugak yg bercerita psl wife, gf @ bakal isteri yg wat cenggitu but then durang kn xbleh nak berpoligami?! cmner pun, durang akan cite gak pe yg jdi btul x? tuk lelaki durang akan bentang kn hujah2 konon durang bleh psng 4. erm... then sape nak tanggung sape nnti? wife kene tnggung dri sndiri eay??

bgi umie sndiri (yg mmg anti dgn bab2 hawau gini) mmg da siap bgi 'green light' coz umie mmg de msalah tuk mnmbahkn zuriat. nape ntah ati ni mmg REDHA sangat2 but as long DONT LIE!!! ayah umie askar, so phm kan kalu bab2 menipu ni mmg cukup PANTANG dgr!!!

wat kaum2 hawa, cmner pun, kita ni HARUS bijak & berjaga2. Tidak semua, umie ULANG TIDAK SEMUA kaum adam sebegini rupa. Jdi fikir lh dgn baik. Kalu dh wanita len bercerita psl bf, tunang @ suami berkelakuan cenggitu, bwk2 lh selidik & berbincang. Jgn nak tuduh & bangsatkan kaum sendiri. Ingt bf, tunang @ suami kita tu lawo sngt ke yg org len nak? (mmg xdinafikn ada gak yg lawo2 huhu.. =P) kalu laptop bf kita tu pun kita yg tanggung nak byar tuk repair, sampaikan perbelanjaan rokok @ makan pun kita yg tggung, setakat duit celah gg pun kita yg dok support, xkan lah bila saingan bercerita durang wat itu ini xnak percy plak? pasangan awak tu bukan anak hartawan, jutawan @ beribu riban tpi anak heXxn!!

apa2 pun, umie ttp berpegang teguh pd kata arwah opah, cmner org tu wat kita, dia akan kene 10kali ganda. dia lukai kita seinci, dia akan kene balek 10inci, dia tipu kita sekali, dia akan bakal ditipu 10kali, dia tipu kita sengget, dia akan ditipu saploh hengget. So bwk2 duduk & pikir2kn

2 comments:

aniesa said...

menarik n3 kak nori ni.kaklong pun dah jadi mangsa keadaan ni.huhhh..si lelaki x bgtau psl status n nak jual minyak kt kaklong.nasib baik x rasa nak beli..
tiba2 plak kna serang hendap oleh tunang dia.fuhhh..tunang dia yg salah,kita plak dipersalahkan..hampeh betoila..kalo muka hensom,xpe gak..xde taste lgsg..

NuR Pu3 said...

alahai kak long... mmg selalu terjadi pun.. kunun2 durang rsa durang bagus r tueh! xsedor diri btul yg durang tu xde pape yg bagus dlm diri durang pun!!! langsung xde! dh la moka pun ala2 pecah pintu, ada ati nak tageh simpati... eii!!! geli geliman!!! so kaklong, cheers! bukan k.long yg nak kene tanggung seumur idop dgn jantan tu! biar kn lantak dgn tunang dia tu nanggong! tu ckp yg MEMBANGSATKAN kaum hawa kita ni, bukan owg laen, kaum kita jugak!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...